Bundesliga

Hajnal visszatért, nyert a Stuttgart

A sérüléséből visszatért Hajnal Tamással a soraiban ismét nyerni tudott a Stuttgart, a svábok idegenben verték 3-1-re a Kölnt a német bajnokság 30. körének szombati játéknapján. A Hannover ikszelt a Hamburggal, vagyis a Bayern München a Leverkusen legyőzésével újra bronzérmes pozícióba kerülhet vasárnap. Felix Magath továbbra is adós a győzelemmel Wolfsburgban, a Farkasok ezúttal 2-2-es döntetlent játszottak a St. Paulival.

A Stuttgart játékosai ünneplik a Köln ellen aratott idegenbeli győzelmet - Fotó: AFP
Bundesliga, 30. forduló:

Köln-Stuttgart 1-3 (0-0)
Gólszerző:  Novakovic (69.), illetve Träsch (51.), Harnik (53.), Kuzmanovic (63. - tizenegyesből)

Hajnal Tamás felépült combsérüléséből, ismét kezdőként lépett pályára a Stuttgartban, az első félidőben centikkel hibázott el egy bal oldali szabadrúgást. A második felvonásban két perc alatt letarolta a Kölnt a VfB: az 51. percben Christian Träsch indult meg a félpályáról egy labdával, majd 23 méterről kilőtte a jobb sarkot, szépségdíjas góllal szerezte meg a vezetést a Stuttgart (0-1). Két perc telt el, és már kettővel mentek: Hajnal ívelt be balról, Tasci továbbfejelte a labdát, épp Harnik elé, akinek csak be kellett segítenie a hálóba (0-2). A 63. percben Kuzmanovic egy kezezésért megítélt büntetőt értékesített (0-3), majd a hajrában még szépített a Köln Novakovic révén (1-3), ezzel a Stuttgart távolodik a kiesőzónától.


Hoffenheim-Eintracht-Frankfurt 1-0 (0-0)
Gólszerző: Firmino (78.)

A győztes gólt a brazil Roberto Firmino szerezte, a 78. percben Ryan Babel tűzte rá a labdát, a kipattanót a középpályás passzolta be a kapuba (1-0).


Hamburger SV-Hannover 0-0

A bronzérmes, vagyis Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyen álló Hannover rengeteg helyzetet dolgozott ki a Hamburg otthonában, de az Elba-partiak is szívósan tartották magukat, a pontosztozkodással a 4. Bayern München járhat jól, ha a bajorok vasárnap legyőzik a Bayer Leverkusent, helyet cserélnek a Hannoverrel.

Kaiserslautern-Nürnberg 0-2 (0-1)
Gólszerző: Eigler (34.), Mak (90+2.)

Christian Eigler a 34. percben szerezte meg a vezetést a vendégeknek, egy jobb oldali beadás után fejelt a hálóba (0-1). A három pontot Robert Mak találata tett biztossá a második félidő hosszabbításában (0-2).


Wolfsburg-St. Pauli 2-2 (1-0)

Gólszerző: Mandzukic (39.), Polák (89.), illetve Naki (61.), Lehmann (77.)

Felix Magath csapata az első félidő vége előtt előnybe került: a 39. percben Mandzukic elé került a labda a 16-os vonalánál, megigazította, majd ellőtte, Kessler kapus tehetetlen volt (1-0). A sereghajtó a második játékrészben Deniz Naki révén egyenlített ki (1-1), sőt, Matthias Lehmann a hajrában vezetéshez juttatta a hamburgiakat (1-2), a Wolfsburg ugyan nagy nehezen egalizált (2-2), de az egy ponttal nem lehet elégedett a kiesés elől menekülő, 2009-ben bajnoki címet nyert klub. Magath-tal továbbra sem nyert még mérkőzést a Wolfsburg.


Pénteken:
FSV Mainz 05-Borussia Mönchengladbach 1-0 (0-0)
Gólszerző: Schürrle (87.). Kiállítva: Hanke (Mönchengladbach, 53.)

Később:
Werder Bremen-Schalke 04 18:30
Vasárnap:
Bayern München-Bayer Leverkusen 15:30
Borussia Dortmund-Freiburg 17:30


Bundesliga tabella