Kínai Nagydíj

A dobogóban bízik a Ferrari, Schumacher szégyelli magát

A Formula-1-es világbajnokság Kínai Nagydíjának időmérő edzésén a két Ferrari az 5. és a 6. helyen zárt, ám az olasz istálló pilótái egyáltalán nem voltak csalódottak a kvalifikációt követően. Sőt, Fernando Alonso és Felipe Massa is úgy érzi, hogy jó versenyzéssel még akár a dobogóra is odaállhat valamelyikük. A Mercedes vezetői közül Nico Rosberg még megnyerte az első etapot, és végül a 4. rajthelyet szerezte meg, ám csapattársa, Michael Schumacher a második szakaszban búcsúzni kényszerült. Ráadásul a hétszeres világbajnoknak ismét problémája akadt az autójával.

Alonso Ferrariján új elemeket is kipróbáltak a hétvégén, ám mint a spanyol elmondta, nem használják ezeket a holnap magyar idő szerint reggel nyolckor kezdődő futamon.

"Nem vártam sokkal többet az időmérőtől. Az ötödik és a hatodik hely a legtöbb, amit elérhettünk. Pénteken kipróbáltunk néhány új elemet az autón, de ezeket még nem használjuk a holnapi versenyen, de a török futamra nagyot léphetünk velük előre. Azt gondolom, a dobogó még így is elérhető számunkra. Az biztos, hogy nagyon fontos lesz, hogy ki, milyen stratégiával vág neki holnap" - fogalmazott a Ferrari kétszeres világbajnok spanyol pilótája.

Csapattársa, Felipe Massa is hasonlóan látja a helyzetet, és ő is bízik benne, hogy felférhet a dobogóra. A brazil külön kiemelte a Mercedes teljesítményét, szerint a német istálló csatlakozott a McLarenekhez.

"Egy picit jobban ment az edzés nekem, mint Malajziában. Vettel teljesítménye nem meglepő, Webberé annál inkább, és elmondható, hogy a Mercedes felzárkózott a McLaren mellé."

"Ami minket illet a Q2-ben a piros zászló után szerettem volna elsőként gyors kört futni, tiszta pályán, ezért a kivezető körömön megelőztem Perezt. Jó döntés volt, mert javítani tudtam az időmön. Ha sikerül a múlt héten mutatott teljesítményt nyújtanom a versenyen még akár a dobogóra is odaérhetek."

A Mercedes németjei közül érthetően Rosberg volt a boldogabb a tréning után, mint elmondta, nagy lépést tettek az élcsapatok felé a mai edzésen, így kifejezetten jó esélyt lát arra, hogy jó versenyt fusson holnap.

"Nagyon boldog vagyok, jó napot zártunk. Egyértelmű, hogy sokat fejlődött az autónk, mindenkinek nagyon hálás vagyok, aki tett ezért. Ugyan még nem vagyunk ott, ahol lennünk kéne, de közelebb kerültünk az élmenőkhöz. Keményen dolgoztunk a versenygyorsaságunkon, és ez alapján nagyon jó esélyt látok rá, hogy kiváló futamunk legyen holnap" - fogalmazott a vasárnap a 4. helyről startoló Rosberg.

Schumacher a Kínai Nagydíj időmérőjén sem alkotott maradandót

Michael Schumachernek ezzel szemben nem sok oka volt az örömre, már az első etapot is csak az utolsó pillanatokban élte túl. Ráadásul a második szakaszban a gyors körén hibázott, és mint elmondta, a hátsó szárnyával ismét gondjai akadtak.

"Szégyellhetem magam a teljesítményem miatt, mert csapatként bemutattuk, hogy mennyit fejlődtünk. Nico megmutatta, hogy a 4. hely a reális cél számunkra. A Q2-ben nem igazán állt össze a köröm, ráadásul a hátsó szárnyam sem működött teljesen jól, ezért rontottam a 14-es kanyarban. Holnap jó rajtra és gyors tempóra lesz szükségem, akkor sikerülhet előrébb jutnom" - indokolta a 14. rajthelyét a hétszeres világbajnok német sofőr.