Premier League

Hiddinket nem adják, Rijkaardé lehet a Chelsea kispadja

megosztom

A török válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Guus Hiddinket nem tudja a Chelsea-hez vinni Abramovics, így egy másik holland, Frank Rijkaard lehet az edző.

Frank Rijkaard beszél - Fotó: AFP

Az minden bizonnyal végleg eldőlt a Bajnokok Ligájából való kieséssel, hogy Carlo Ancelotti nem marad a Chelsea kispadján. Az utód személye viszont még nem biztos. Roman Abramovics, a londoniak tulajdonosa Guus Hiddinket szeretné megnyerni a kispadra, aki nem is olyan rég már sikerrel vezetette a Terryéket. A holland szakember munkaadója, a Török Labdarúgós Szövetség azonban hallani sem akar erről.

"Nemrég az Ajax ajánlatát utasítottuk el Hiddinkért. Abramovicsnak is meg kell értenie, hogy Guus nem eladó! Ha megnézzük a pályafutását, mindenhol kitöltötte a szerződését, nekünk pedig azt ígérte a török válogatott lesz az utolsó csapata" - nyilatkozta a szövetség kommunikációs igazgatója, Turker Tozar.

Így Abramovicsnak a B-tervhez kell nyúlnia, aki nem más mint a Barcelona korábbi edzője, Frank Rijkaard. A korábbi holland válogatott játékos ügynöke el is kezdte a kampányolást pártfogoltja mellett.

„Amióta novemberben elhagyta a Galatasaryt, hívták sok helyre, többek között a Premier League-ből is. Egy nagy klub kereste, de nem ez volt a jó csapat számára a jó időben. Most Frank készen áll arra, hogy munkát vállaljon, akár Angliában is. A Barcelona edzőjeként találkozott már angol csapatokkal a Bajnokok Ligájában. Mindenki ismeri a Premier League-et, attól, hogy még nem dolgozott ott, ez nem jelent hátrányt számára” – mondta a holland szakember ügynöke.

megosztom