Női jégkorong

Országos bajnok az MTK-Exit csapata

Aranyéremmel zárta az országos bajnokságot az MTK női jégkorong csapata. Az idei szezonra összeállt MTK-Exit női csapat, minden várakozást felülmúlva, jelentős fölénnyel utasította maga mögé a 15-szörös bajnok UTE-Marilynt és a bajnokság további 5 csapatát. A tegnap esti döntőn az MTK-s lányok 5:1-es eredménnyel hozták el a legfényesebben ragyogó érmet.

Magyar női jegkorong-bajnokság 2011-es győztese az MTK-Exit csapata
Az MTK jégkorong szakosztálya 4 évvel ezelőtt alakult újjá, majd a sikeres kezdő év után, egy időre felfüggesztette működését. Ezért ért mindenkit meglepetésként, hogy a 2010 tavaszán újraindult szakosztály női hokicsapata, a Budapest Stars versenyzőivel közösen, szinte töretlen erővel és lendülettel (20 győzelem, 1 vereség) menetelt előre a tavaly szeptember óta zajló 2010/11-es bajnoki szezon folyamán.

Pindák László edző és Hetler Ádám másodedző kemény munkájának és szakmai irányításának köszönhetően az MTK női hokicsapata valóban egyedülállót vitt véghez. Az OB I-es női bajnokság alapszakaszát veretlenül zárták, a második szakaszban újabb 5 mérkőzést nyertek meg a hatból, majd kettő-nullára vezettek a bajnoki döntőben.

Magyarországon 1937 óta rendeznek magyar jégkorongbajnokságot, amelyet a Magyar Jégkorongszövetség felügyel. Magyar női bajnokságot az 1993-94-es szezontól rendeznek.

Az MTK jégkorong szakosztálya 1946-ban alakult a BKE teljes szakosztályának átlépésével. Számos válogatott került át a csapattal, ami egymás után három bajnokságot nyert. A 40-50-es évek tündöklése után - utánpótlás hiányában - a szakosztály megszűnt.

Az MTK jégkorong szakosztálya 2007-ben alakult újjá egy női csapatot indításával, amely akkor a 3. helyen végzett az OB I-es női bajnokságban. Majd 2 év szünet után, 2010 tavaszán, a szakosztály már egy serdülő, egy ifi és egy női csapattal nevezett a 2010-2011-es bajnokságra. Az Ifi csapat a 6. helyen végzett, míg a serdülő csapat a napokban játszik a serdülő bajnokság alsóházának 3. helyéért a Miskolc csapata ellen. Az MTK női csapata minden várakozást felülmúlva szerepelt és aranyérmet szerzett.

A mindent eldöntő összecsapásra szerda este került sor a Jégpalotában, ahol az MTK-Exit az UTE Marilyn csapatával vívott csatát.  Az MTK-s lányok csapata a döntőben elsöprő győzelmet aratott az eddigi bajnokcsapat felett. A mérkőzés során Huszák Alexandra triplázott, Gasparics Fanni és Rónai Alexandra 1-1 gólt szerzett. Így alakult ki az igazi bravúrnak számító 5:1-es végeredmény. A bajnoki szezon legjobb játékosa Rónai Alexandra lett, míg a legjobb kapus címet, a szintén MTK színekben pályára lépő Modla Viktória kapta.

Rendkívül büszkék vagyunk a bajnoki címre, hiszen a csapatunk tényleg nagyon új, lényegében erre a szezonra állt össze. Az MTK-Exit most megszerzett eredménye azt mutatja, hogy kellő munkával és kitartással, megfelelő szakmai irányítás alatt ilyen kimagasló eredmény is elérhető, viszonylag rövid idő alatt. Ezt pedig az MTK összes szakosztálya és az utánpótlás számára is követendő példának tűzném ki” - nyilatkozta a bajnoki cím megszerzése kapcsán Palotás István, csapatvezető manager.

A következő szezonban az MTK jégkorong szakosztálya szeretne előbbre lépni: ifi és a felnőtt-junior OBI B osztályban is szeretne csapatokat indítani, és várhatóan újra lesz női csapata is. Toborzó tevékenységével az MTK jégkorong szakosztálya a legkisebbeket célozza meg, ugyanis szeretné alulról építkezve megújítani és felépíteni a szakosztályt. Így a jövőben várhatóan a két legkisebb korosztályban, a szuperminiben és a miniben is lesznek csapatai.