Bajnokok Ligája

Leonardo nem okolja magát, Rangnick szerint jutalomjáték volt a visszavágó

A német bajnokságban bukdácsoló, de a Bajnokok Ligájában igazai diadalmenetben haladó Schalke 04 kettős győzelemmel jutott be a BL elődöntőjébe, a címvédő Internazionalét búcsúztatva 7-3-as összesítéssel. A két vezetőedző a szerda esti mérkőzés után eltérő módon értékelte az eseményeket. Leonardo, a kék-feketék trénere nem magát hibáztatta a vereségért, és továbbra is csak egy nappal előre tervez. Kollégája, Ralf Rangnick szerint örömfoci volt a gelsenkircheni visszavágó.

Arra a kérdésre, hogy csapata mély hullámvölgybe került-e, a brazil tréner a következőt válaszolta: "Nem gondolom, hogy ez a vereség ennek a jele lenne, de kétségtelen, hogy a csapat nehéz időket él meg, és a sérülések sem könnyítették a helyzetemet. De ahogy korábban, most is hangsúlyozom: ez a csapat rengeteg felemelő élménnyel szolgált már, és olyan sokat adott nekem, hogy nem bántam meg egyetlen döntésemet sem, még akkor sem, ha mostanában több meccset is elvesztettünk. A lelkesedésem nem csökkent, ahogy az első napomon is mondtam, én nem gondolok a jövőre, mindig csak az előttünk álló feladatra koncentrálok. Még mindig sok a tennivalónk: meg kell nyernünk a bajnokságot és az Olasz Kupát!"

Kollégája, Ralf Rangnick a hármas sípszó után sorban minden játékosát megölelte. A Felix Magath-ot váltó szakembernek az Inter elleni hazai sikerrel továbbra is százszázalékos a mérlege a Királykékek kispadján.

"Mit mondhat egy edző egy ilyen este után? Fantasztikus eredményt ért el a csapatom, a címvédőt búcsúztattuk! Az első mérkőzésen mutatott kiváló támadójátékunk az alapja az elődöntőbe kerülésünknek. A mai meccsen még jobb teljesítményt nyújtottunk, két-három helyzetet engedélyeztünk csak ellenfelünknek. Annak különösen örülök, hogy a fiúk nem az eredményt őrizték, hanem ma is a győzelemre törtek, egy igazi jutalomjáték volt ez a meccs! A Manchester United vár ránk az elődöntőben, és abban a párharcban sem leszünk esélytelenek. De a következő napokban a Bundesligára koncentrálunk, aztán jöhet az elődöntő!

Ralf Rangnick ünnepli csapata, a Schalke 04 Inter elleni sikerét

A találkozón 73. európai kupagólját szerző Raúl szerint találata nagyon fontos pillanatban született, mert azzal végképp elszállt az Inter reménye a továbbjutásra. "Ez egy történelmi pillanat, és én az ilyen pillanatokért jöttem a Schalkéba. Mindenki lebecsült minket, legyintettek ránk, mondván a Schalke könnyű ellenfél, és tessék, a diadal a miénk!" - mondta a spanyol csatár a lefújás után német riportereknek, akit a Veltins-Aréna bemondója "Senior Raúl"-nak nevezett, és gólját spanyolul köszönte meg.

A 33 éves csatár már a Manchester United elleni elődöntőre is előretekintett:  "Az Old Tarffordon lépünk pályára legközelebb, de hiszek benne, hogy ott is van esélyünk. Egy biztos, különleges élmény a Manchester United ellen játszani."

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
SCHALKE 04-INTERNAZIONALE 2-1 (1-0)
Gólszerző: Raúl (45.), Höwedes (81.), illetve Thiago Motta (50.)
Továbbjutott a Schalke, 7-3-mas összesítéssel.