Manchester United

A klub hivatalos ajánlatot tett David De Geáért

A Daily Mail információi szerint az Atlético Madrid megegyezett a Manchester Uniteddel David De Gea vételáráról. A mindössze 20 éves hálóőr a lap információi szerint 17.8 millió font ellenében teszi át székhelyét az Old Traffordra. A lap azt is tudni véli, a játékos öt évre szóló szerződést köt a Vörös Ördögökkel.

David De Gea a Manchester Unitedbe tart

Ha igaz a hír, akkor Sir Alex Ferguson legfőbb problémája megoldódott. Mint ismert, Edwin van der Sar január végén bejelentette, az idény végén felhagy a profi labdarúgással. A holland portás 2005-ben érkezett a manchesteri egyesülethez mindössze 2 millió fontért a Fulhamtől.

A rutinos kapus nehéz fába vágta fejszéjét, ugyanis a United legsebezhetőbb posztját próbálta betömni, Peter Schmeichel 1999-es távozása óta keretsék a megfelelő hálóőrt az Old Traffordon. Fabien Barthez, Roy Carroll, Ricardo és Tim Howard csupán néhány név azon listáról, akik teljesítménye nem hagyott mély nyomot a szimpatizánsok szívében. Van der Sar azonban méltó utódja lett a United kapuját 1991 és 1999 között védő dán kapusnak.

Az Atlético Madrid vezérigazgatója, Gil Marin a Cadena SER rádiónak tett nyilatkozatában beszélt De Gea jövőjéről:
"Mind a Unitedtől, mind a Chelsea-től van ajánlatunk. Magunk is tettünk elé egy új, jobb kondíciókkal rendelkező szerződést.Szeretnénk, ha jövőre is a csapattal maradna, azonban jövője már a saját kezében van."