Autósport

Magyarországra jön a túraautó világbajnokság

  • VNA

Szerdán hivatalossá vált, hogy a 2011-es túraautó-világbajnokság 7. és 8. futamának a mogyoródi pálya ad otthon június 5-én.

Nicola Larini a túraautó-világbajnokság marokkói futamán.
A magyar versenyhelyszín azért került be a programba, mert az eredetileg kijelölt marokkói rendezők nem tudták biztosítani a verseny zavartalan lebonyolításához szükséges feltételeket, így a marrakech-i futamot törölték a versenynaptárból. A WTCC (World Touring car Championship) névre hallgató sorozat első alkalommal látogat el hazánkba, így a sportág hazai rajongói nem csak a versenyeket közvetítő Eurosport csatornán, de akár élőben is nyomon követhetik majd a futamokat.

"Örülünk, hogy kiváló lehetőségünk adódott a marrakech-i verseny helyettesítésére. Budapest tökéletes megoldásnak bizonyul: a Hungaroring egy modern, fejlődő pálya, lenyűgöző adottságokkal. Ezáltal egy új ország kerül be a WTCC-nek otthont adó nemzetek közé, ráadásul Michelisz Norbertnek köszönhetően Magyarországon nagyon sok rajongója van a versenysorozatnak. A logisztika szempontjából is nagyon előnyös ez a megoldás, hisz a következő állomás Brno lesz, amely mindössze 350 km-re fekszik Mogyoródtól" - mondta Marcello Lotti versenyigazgató a WTCC sorozat hivatalos honlapján.

A mezőny egyetlen magyar indulója, a tavalyi szezonzáró makaói versenyt megnyerő Michelisz Norbert így kommentálta a hírt: "Nagyon boldog vagyok, mert ez egy remek alkalom, hogy megmutassuk, mennyire versenyképesek vagyunk. A pályafutásom kezdetén többször versenyeztem a Hungaringen, úgyhogy nagyon jól ismerem a pályát. Megtiszteltetés, hogy a hazai közönség előtt állhatok rajthoz, igyekszem minél jobb eredményt elérni, hogy kiszolgáljam a szurkolóimat."

Michelisz számára a tavalyi remek szereplése ellenére is bizonytalan volt az idei indulás, de szerencsére a Zengő Dension Team BMW 320-asát vezető magyar versenyző végül indulhat a sorozatban. A szűkös anyagi források miatt ugyanakkor a magyar versenyző nem vehetett részt a március végi curitibai szezonnyitón, de az április 24-én a belgiumi Zolderben rendezendő második versenyhétvégén már ott lesz a mezőnyben.