Felkészülési jégkorong-mérkőzés

Ismét szoros meccsen kapott ki a magyar válogatott az ukránoktól

  • MTI

A magyar jégkorong-válogatott büntetők után kikapott az ukrán csapattól divízió I-es világbajnokság előtt álló csapatok szerdai, dunaújvárosi felkészülési mérkőzésén.

Magyarország-Ukrajna 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0) - büntetőkkel

Gólszerző: Vas M. (8.), Benk (40.), illetve Materuhin (15.), Pobiedonoszcev (31.)

A magyaroknál ezúttal a combsérüléssel kezelt Sikorcin, valamint Sofron és Nagy maradt ki a csapatból. Az örökmérleg nyomasztó ukrán fölényt mutatott: 11-szer nyertek a vendégek, a magyarok pedig csak kétszer. Igaz, az egyik ezek közül a 2008-as "szapporói csoda" volt, amelyen feljutott a válogatott a világ legjobbjai közé.

Az ukrán és a magyar együttes egyaránt saját divízió I-es csoportjának házigazdája lesz, mindkettőjük célja, hogy felkerüljön az élvonalba, és most játszottak utoljára a vasárnap rajtoló vb előtt.
Nagy iramban kezdődött a meccs, mindkét kapu többször volt veszélyben. Aztán a hazaiaknak sikerült megszerezniük a vezetést: a korong szépen jutott el Vas Mártonig, aki higgadtan emelt fonákkal a kapuba. Az ukránok nagyobb sebességre kapcsoltak, és egy kapu előtti kavarodásban, emberelőnyben egyenlítettek.

A második harmadban a magyarok voltak mezőnyfölényben, ám a gólt mégis az ukránok szerezték, és megint csak létszámfölényben. A szünet előtt egy jó csere után Benk egalizált.
A záró felvonásban mindkét együttesnek akadtak lehetőségei, ám újabb gól már nem született, így jöhetett a hosszabbítás, itt Bartalis hagyott ki ziccert, az eredmény pedig nem változott.
A büntetőpárbaj az ötödik párban dőlt el, az ukránok javára.

A magyar csapat programja:

Felkészülés:

április 4.: Magyarország-Horvátország 7-1 (Zalaegerszeg)
április 8.: Magyarország-Szlovénia 4-5 (Jégpalota/Káposztásmegyer)
április 9.: Magyarország-Szlovénia 5-1 (Székesfehérvár)
április 12.: Magyarország-Ukrajna 2-3, hosszabbítás után (Jégpalota/Káposztásmegyer)

A vb magyar mérkőzései:

április 17., vasárnap 19:30 ó: Magyarország-Hollandia
április 18., hétfő 19:30 ó: Magyarország-Koreai Köztársaság
április 22., péntek 19:30 ó: Magyarország-Spanyolország
április 23., szombat 19:30 ó: Magyarország-Olaszország