Bajnokok Ligája

A Schalke kettős győzelemmel jutott az elődöntőbe

Az idegenbeli 5-2-es győzelmet követően hazai pályán 2-1-re verte a Schalke 04 az Internazionalét, így kettős győzelemmel jutott az elődöntőbe. A Királykékek történetük legjobb Bajnokok Ligája-eredményét érték el a címvédő búcsúztatásával. Raúl González 73. európai kupagólját szerezte a találkozón az erőtlenül, kedvtelenül futbalozó kék-feketék ellen.

Raúl González az Inter elleni BL-meccsen

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
SCHALKE 04-INTERNAZIONALE 2-1 (1-0)
Gólszerző: Raúl (45.), Höwedes (81.), illetve Thiago Motta (50.)
Sárga lap: Raúl (42.), illetve Lúcio (30.), Thiago Motta (58.)
Továbbjutott a Schalke, 7-3-mas összesítéssel.

SCHALKE: Neuer - Ucsida, Höwedes, Metzelder, Sarpei - Baumjohann (Draxler, 73.) , Papadopulosz, Matip, Jurado(Schmitz, 87.)  - Raúl, Edu (Hariszteasz, 77.). Vezetőedző: Ralf Rangnick.
Cserepad: Schöber (kapus), Plestan, Junmin, Schmitz, Hariszteasz, Karimi, Draxler.
INTERNAZIONALE: Júlio César - Maicon, Lúcio, Ranocchia, Nagatomo - D. Sztankovics (pandev, 46.), T. Motta, J. Zanetti - Sneijder - Eto'o, D. Milito. Vezetőedző: Leonardo.
Cserepad: Catellazzi (kapus), Córdoba, Hardzsa, Cambiasso, Materazzi, Pandev, Coutinho.

Annak ellenére, hogy az Internek kellett volna hajtania az eredményt, az első negyedóra alapján nem lehetett azt mondani, hogy lerohanták volna ellenfelüket, a Schalke keményen tartotta magát. Az első helyzet ugyan a vendégek előtt adódott, az 5. percben Sneijder kínálta meg Manuel Neuert, a középre tartó lövést biztosan fogta a hálóőr, de komoly gólveszély egyik kaput sem fenyegette az első negyedórában. A Királykékek komótosan építgették támadásaikat, a 16. percben Baumjohann csavarta be középre a labdát, Raúl tisztán fejelhetett, de Júlio César védett.

A 24. percben végre sikerült helyzetbe hoznia a kék-feketéknek Samuel Eto'ót, de lövését másodszorra foga Neuer. A félidő hajrájára kezdett belelendülni az Inter, a 36. percben Sztankovics távoli löketénél kellett nagyot mentenie a portásnak. A játékrész végére a várt játékot nyújtotta a vendégcsapat, de a hazaiak szervezett védekezésüknek köszönhetően kihúzták kapott gól nélkül a lefújásig. Az Inter viszont nem: az utolsó percben Jurado ugratta ki Raúlt, aki elhúzta a labdát Júlio César mellett, és az üres hálóba passzolt (1-0).

A második játékrész elején talált egy gyors gólt az Inter: Sneijder jobb oldali szöglete után Lúcio fejelt a kapu előterébe, Motta közelről piszkálta be a hálóba a labdát (1-1).

Az 57. percben Papdipulosz fejese alig suhant el a kapu felett, három perccel később Höwedes gólját les miatt érvénytelenítette Damir Skodina, kérdéses volt az ítélet.

Az Inter a rúgott gól után sem nyújtotta a maximumot, és az idő előrehaladtával a kétségbeesés is eluralkodott rajtuk. A 81. percben Höwedes az utolsó szöget is beleütötte a Leonardo együttesének koporsójába: Raúl indította Höwedest, aki 13 méterről lőtte kia  bal sarkot, Júlio César ezúttal is vert helyzetben volt (2-1).

Az eredmény már nem változott a végéig, a Schalke 04 hazai pályán 2-1-re verte a címvédő Internazionalét, ezzel 7-3-mas összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája legjobbb négy csapata közé, ahol a Manchester Uniteddel mérkőzik majd a döntőbe kerüléséért.

Ralf Rangnick csapata teljesen megérdemelten nyerte a párharcot, a kék-feketék csődöt mondtak a negyeddöntő mindkét felvonásán, a gelsenkircheni visszavágó nagy részében kedv és koncepció nélkül futballoztak. Nem szakadt meg a címvédőket sújtó átok, ugyanis a sorozat 1993-as bevezetése óta egyszer sem nyerte két egymást követő évben ugyanaz a klub BL-t.