Ligakupa

A Paks megérdemelten nyerte története első trófeáját

A Paksi futballcsapat története legnagyobb sikerét aratva története első kupáját nyerte szerda délután, miután a Ligakupa döntőjében 3-0-ra legyőzte az erőtlenül játszó címvédő Debrecent, így összesítésben 4-2-re bizonyult jobbnak.

A Paksi FC nyerte a Ligakupát

Ligakupa, döntő, második mérkőzés:
Paksi FC - DVSC-TEVA 3-0 (1-0). A kupát a Paks nyerte, 4-2-es összesítéssel.
Paks, 2500 néző, v.: Németh Á.
Gólszerző: Magasföldi (34., 72.), Bartha (64.)
Sárga lap: Kabát (12.), Nikolov (34.), Simac (60.), Ramos (89.)

Paks: Pokorni - Mészáros I., Éger, Fiola, Szabó J. - Sifter, Sipeki (Heffler, 84.) - Bartha, Böde (Bohner, 52.), Magasföldi - Kiss T.
DVSC: Novakovic - Nagy Z., Komlósi, Simac, Nikolov (Fodor, a szünetben) - Ramos, Bódi - Kulcsár T. (Etogo, 57.), Mokánszki (Yannick, a szünetben), Farkas II B. (Spitzmüller, 68.) - Kabát.

Sokáig csak ismerkedtek egymással a csapatok, az első helyzet a Debrecen előtt adódott, de csak a 15. percben: Kabát Péter lövése egy hazai védőn irányt változtatva a kapufára pattant. A mérkőzés színvonala a folytatásban sem emelkedett, a kapusoknak nem sok dolguk akadt . A Paks aztán némileg váratlanul egy szabadrúgásból megszerezte a vezetést Magasföldi József révén a 34. percben (1-0).

Kis Károly alakulata már ezzel 2-2-re módosította az összesített eredményt, és idegenben lőtt góljának köszönhetően nekik állt a zászló. Ehhez képest ezután a Debrecen nemhogy nem pörgött fel, hanem a Paks növelte az iramot, jóval több helyzetet dolgoztak ki. A második félidőben az előnyt is megduplázták, a 65. percben Bartha László küldte el a labdát a tizenhatos jobb sarkáról, lövése Fodoron megpattanva került a hálóba (2-0).

Hét perccel később Magasföldi saját maga második, csapata harmadik gólját szerezte: Sifter adott be középre, amit Bohner passzolt tovább Magasföldinek, a csatár a hosszú sarokba lőtte (3-0). Az eredmény már nem változott a végéig, a Paks megérdemelten hódította el a kupát a koncepció nélkül, erőtlenül futballozó Loki elől. A hajdúságiak tavaly három sorozatot is megnyertek (NB I, Magyar Kupa, Ligakupa), idén minden valószínség szerint cím nélkül maradnak, már csak a bajnokságban van matematikai esélyük az aranyéremre.

A bajnokságban is remeklő - jelenleg a 3. helyen álló - együttes 25 millió forintot kap a végső sikerért.