Olimpia 2012

Szocsi jégpályát épít Londonban

  • VNA

A 2012-es londoni olimpián jelen lesznek a következő téli olimpia szervezői is, Szocsi egy jégpályával reklámozza magát.

Egyedi ötlettel álltak elő a 2014-es téli olimpia szervezői. A Szocsi-2014 szervezőbizottság marketingesei ugyanis azt találták ki, hogy a nyári forróságban kialakított jégpályával veszik ki részüket a jövőre esedékes londoni olimpia forgatagából. Az oroszok a Hyde Park bejáratánál található Márvány-diadalívet és annak környékét nézték ki maguknak, amely igencsak exkluzív helyszín, hiszen rendre a királyi család protokolláris eseményeire használják.

„Az a célunk, hogy a nyári olimpia alatt a nézők egyik pillanatról a másikra a nyárból a télbe tudjanak belecsöppenni.” – indokolta a választást Dimitrij Csernisenko, a 2014-es téli játékok szervezőbizottságának vezetője, aki nem volt hajlandó elárulni a hely kibérlésének díját, amely vélhetően nem lesz olcsó. Elmondása szerint az 1000 fős lelátóval kiépítendő jégpálya mellett egy pavilon is lesz, ahol kulturális eseményeket rendeznek, a jégpályán (amelyre a tervek szerint belépőt is szednek) pedig orosz műkorcsolyázók oktatják majd a brit fiatalokat.