Vélemény

Feleslegesen eltapsolt milliók a Mercedesnél

  • Kele János
megosztom

Malajziában a kilencedik helyen futott be, mégsem dicsőítette senki a hétszeres világbajnok Michael Schumachert. Pedig lett volna miért, az a Mercedes amellyel célba ért, ugyanis jelenleg alig erősebb egy traktornál… Ez persze erős túlzás, mégis érdemes megvizsgálni, vajon miért tart jelenleg ott a Mercedes, ahol tart - vagyis a bányászbéka hátsó fertálya alatt.

A Mercedes GP szerelői építik a cspat egyik autóját a Malajziai Nagydíj előtt.
Pedig az év nem így indult, az utolsó teszteken például úgy tűnt, hogy a Mercedes idén végre igazi topcsapat lesz, s sebességben felzárkózik a Red Bull mögé-mellé. És komolyan lehetett ezt hinni, hiszen a köridők, a végsebességek, a gumikopási mutatók, mind-mind ezt mutatták nekünk - hogy aztán Ausztráliában jó nagyot koppanjunk, amikor látjuk, hogy a Mercedesnek még a Sauberek és a Force Indiák megelőzése is komoly gondokat okoz. A helyzet pedig Malajziára sem változott, Rosberg úgy végzett a 12. helyen, hogy semmi, de semmi nem hátráltatta a jó szereplésben - mindössze lassú volt, méghozzá feltűnően lassú.

Sokan már fel is tették a kérdést (látva a stuttgartiak idei gyatra formáját), hogy vajon meddig éri meg a Mercedesnek a saját gyári csapat üzemeltetése? A kérdés annál is inkább jogos, mivel a stuttgarti anyavállalat már a kezdetekkor sem viseltetett túlzottan pozitívan a Formula-1-es projekt iránt - hogy mást ne mondjak elég komoly fiskális korlát alá szorították Ross Brawnékat. Éppen pár nappal azután, hogy Michael Schumacher végül elfogadta a haza hívó szavát, és Mercedes-overallba öltözött, született meg a döntés arról, hogy a leendő istállónak nagyon komoly anyagi szigorúság mellett kell léteznie, és hogy jelentősen kevesebb alkalmazottat foglalkoztatnak majd, mint a többi élcsapat. A döntés már akkor is furcsán hatott, de akkor még joggal hihettük, hogy a német precizitás és kompromisszumképtelenség majd pótolja az eurómilliókat és a dolgos kezeket. Tévedtünk, és valószínűleg Schumacher is tévedett.

Mert kár is lenne tagadni: Michael Schumacher azért tért vissza, mivel úgy vélte, hogy a Mercedes gyár támogatása elég garancia arra, hogy versenyképes autót kap a feneke alá. Ne legyenek illúzióink, a hétszeres bajnok sohasem tért volna vissza egy Sauber volánja mögött - most viszont éppenséggel a hinwilliekével körülbelül hasonló szintet megütő autóval kell küszködnie.

Érdekes lenne azt is megvizsgálnunk, hogy vajon mi lehet a csapat és az anyavállalt célja - hiszen úgy tűnik innen kívülről, mintha nem egy irányba eveznének. A csapat megszerzi magának a hétszeres bajnok legenda, Michael Schumacher szolgálatait - az anyavállalt pedig jelentősen visszafogja a költségeket. A csapat arról beszél, hogy a cél a bajnoki cím, belátható időn belül - miközben az anyavállalat azt hangoztatja, hogy mennyivel szűkebbek a csapat anyagi lehetőségei, mint a riválisoké. Akkor most mi is a helyzet valójában?

Kicsit olyan érzésem van, mint a szépemlékű Jaguar csapat esetében: a vezetőség megfelelő szintjein hatalmas ellentétek feszülnek Formula-1-kérdésben. Ha mélyebbre ásnánk magunkat a témában, nagy valószínűséggel találnánk olyanokat a felsővezetésben, akiknek mindenük az F1 - miközben mások a hátuk közepére nem kívánják, úgy gondolják, csak feleslegesen visz el egy csomó pénzt, miközben gyakorlati és anyagi haszna alig van. És az ilyenek általában mindent elkövetnek azért, hogy végül nekik legyen igazuk…

És, hogy mik lehetnek a stuttgartiak kilátásai a jövőre nézve? Ne legyen igazam, de úgy vélem, a Mercedes nem sokáig tűri a sikertelenséget az F1-ben. Jövőre egyébként is beszáll a BMW a Német Túraautó-bajnokságba (DTM), és más gyártók is jelezték már csatlakozási szándékukat… A sorozat népszerű, nagy a reklámértéke, és nagyságrendekkel olcsóbb, mint az F1. Nem lennék meglepve, ha a Mercedes megspórolná a gyári F1-es csapatba ölt pénzt, és a felszabaduló összeget a DTM-be csoportosítaná át. Persze emellett motorszállítóként maradna a Forma-1-ben is…

megosztom