Százhalombattai öttusa-Vk

39 országból érkeznek versenyzők

  • MTI
megosztom

Az előzetes jelentkezések alapján 39 ország 99 férfi és 77 női öttusázója indul majd a májusi, hazai öttusa Világkupa-versenyen, melyre először kerül sor Százhalombattán.

Szabó Lajos, a hazai sportági szövetség elnöke az esemény keddi, budapesti sajtótájékoztatóján többek között arról beszélt, hogy a márciusi, kairói VK-forduló törlésével felértékelődött a magyarországi viadal, vélhetően ennek is köszönhető a jelentős érdeklődés.

Macsali Róbert, a Duna-parti város sportreferense, aki a betegség miatt távolmaradt polgármestert, Vezér Mihályt helyettesítve képviselte a versenynek otthont adó települést, kiemelte, hogy Százhalombatta régóta viseli a Nemzeti Sportváros címet, és jelenleg 34 sportegyesületben mintegy kétezer igazolt sportoló edz.

"A Világkupát úgy rendezzük meg, hogy ötszáz méteren belül elérhető lesz valamennyi helyszín. A vívást a sportcsarnokban, az úszást az 50 méteres versenymedencében, a lovaglást és a kombinált számot pedig a saját magunk által kialakított tó partján bonyolítjuk le" - mondta, hozzátéve, hogy a márciusban elfogadott városi sportkoncepció alapján a jövőben is minél több hazai, illetve nemzetközi versenyt igyekeznek majd a városba hozni.

A májusi Világkupák 1963-ig visszanyúló történetében döntő többségében férfiversenyeket rendeztek Magyarországon, a mostani lesz az első alkalom, hogy az erősebb nem képviselőinek a részvételével vidéken zajlanak majd a küzdelmek, a nők már korábban is gyakran megfordultak a fővároson kívül.
A sajtótájékoztatón jelen volt a válogatott négy tagja - Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Marosi Ádám és

Németh Róbert - is, ők valamennyien arról beszéltek, hogy várják már a százhalombattai Világkupát, már csak azért is, mert idén eddig keveset versenyeztek.
A Vk-sorozat február végén az egyesült államokbeli Palm Springsben kezdődött. A márciusi versenyt, melyet Kairóba terveztek, az ottani feszült politikai helyzet miatt törölték. Ezen a héten az olaszországi Sassariban találkoznak a sportág legjobbjai, s azután következik - május 5. és 8. között - a magyarországi forduló, a TriGránit Vk, amely eredetileg Budapest helyszínnel szerepelt a nemzetközi versenynaptárban. Májusban lesz még egy viadal, mégpedig a kínai Csengtuban (Chengdu), végül a sorozatot lezáró Világkupa-döntőt július második hétvégéjén rendezik Londonban.

megosztom