Barcelona

Thiago Alcantara élni akar a lehetőséggel

Thiago Alcantara szerényen nyilatkozik, szerinte a Barcelona B játékosai azért vannak, hogy segítsék az első csapatot, ha lehetőséget kapnak.

Thiago Alcantara öröme

Thiago Alcantara tudja, minden Barcelonában játszott perc jutalom a számára. A 19 éves játékos egyre több szerepet kap Josep Guardiolától, amit megpróbál maximálisan kihasználni.

„Megpróbálok minden lehetőséggel élni, amit kapok, mindent megcsinálok, amit kérnek tőlem. A tartalékcsapat játékosai azért vannak, hogy segítsenek. Ajándék számomra, ha játszhatok, fantasztikus érzés” – mondta a fiatal játékos.

Ebben a szezonban a spanyol utánpótlás-válogatott futballista már két gólt is szerzett a nagycsapatban, legutóbb épp szombaton az Almería ellen talált be a második félidőben. Érdekesség, hogy az első gólját is a spanyol pontvadászat utolsó helyén álló kiscsapatnak lőtte, igaz azt a Király-kupában.

„Nem vagyok a fejes gólok mestere - utalt a szombati góljára- szerencsém volt, hogy mindkét találatomat az Almería ellen szereztem."

Thiago Alcantara annak ellenére, hogy az első csapatban is egyre több szerepet kap, imád a Barca B-ben futballozni Luis Enrique irányítása alatt, ahol egy remek együttes és egy jó közösség jött össze elmondása szerint.

Alcantara gólja az Almería ellen