Úszás

Még jelentkezhetünk a 2017-es úszó-vízilabda vb megrendezésére

  • MTI

Bár a hivatalos kandidálás határideje a múlt héten lejárt, s pénteken a FINA, a vizes sportok nemzetközi szövetsége közzétette a pályázók névsorát, még a listáról hiányzó Budapest is jelentkezhet a 2017-es úszó-vízilabda vb házigazdájának.

"Nem zártak ki bennünket, erről biztosított válaszlevelében Cornel Marculescu, a FINA igazgatója" - mondta hétfőn Gyárfás Tamás az MTI érdeklődésére.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki tagja az európai szövetség és a FINA szűk vezetőségének egyaránt, leszögezte, hogy egyeztetett a honi vízilabda-szövetséggel is, és beadta a kérelmet a sportállamtitkárságnak, ahonnan várják a választ.

"A magyar rendezési szándékhoz pozitívan viszonyulnak a FINA részéről. Budapest kandidálása ügyében azonban még nincs végleges döntés" - jelentette ki Gyárfás, aki hangsúlyozta, hogy amíg nem kapják meg a szükséges kormánytámogatást, addig nem adhatnak be hivatalos pályázatot, ugyanis hatalmas összegbe kerül egy vb-rendezés, még ha a befektetés jelentős részben meg is térül.

A FINA sajtóközleménye szerint a 2017-es vizes világbajnokság megrendezésére Montreal, a mexikói Guadalajara, a kínai Kanton, az oroszországi Kazany, valamint Hongkong jelentkezett, de - a kanadai metropolis kivételével - az utóbbi négy már a 2015-ös vb-ért is harcba száll.

A 2015-ös házigazdát közvetlenül az idén július 16. és 31. között sorra kerülő sanghaji világbajnokság előtt, július 15-én jelentik be, ám nem kizárt, hogy ugyanekkor döntés születik a 2017-es rendezőről is.
A 2013-as seregszemlének Barcelona ad otthont.