Sportlövészet

Közel volt a második magyar olimpiai kvóta

  • VNA
megosztom

Kevésen múlott, hogy Karmacsi Ildikó megszerezze a magyar sport második londoni kvótáját, a 22 éves sportlövő ötödik lett a dél-koreai Világkupán.

A mindössze 22 esztendős magyar sportlövő, Karmacsi Ildikó az ötödik helyen végzett a női légpuskások között a dél-koreai Csangvonban zajló sportlövő Világkupa-versenyen. A hír így szól, amelyről a sportág ismerői egyből tudják, hogy egyben azt is jelenti, hogy a magyar sportoló közel állt a londoni kvóta megszerzéséhez. Ezen a versenyen ugyanis három kvóta került kiosztásra, de mivel a Karmacsi előtt végző négy lövő közül még senki nem rendelkezett ilyennel, így továbbra is Sidi Péter az egyetlen magyar sportoló, akinek biztos a londoni szereplése.

Karmacsi a 40 lövéses alapversenyt 396 körrel zárta, amivel hét társával együtt állt a hatodik helyen végzett. Mivel ebben a sportágban nyolcas döntőket rendeznek, így a döntős helyekért nyolc versenyzővel (!) szétlövést rendeztek. A mini-döntőnek is beillő extra sorozatot a magyar sportoló jól bírta idegekkel (51.2 kör), így a döntő nyolcas lőállása lett az övé. A finálé elején sem remegett meg a keze, ahol mindössze két kilencest lőtt (9.9; 9.7 kör), a tíz lövést pedig végül 101.9 körös eredménnyel zárva ötödik lett. A fiatal sportlövő számára ez volt élete legjobb felnőtt Világkupa eredménye, de kvótához ez sem volt elég számára. Az alapversenyben Karmacsinál mindössze egy körrel gyengében szereplő Joó Éva (395 kör) a 24. helyen fejezte be a versenyt.

megosztom