Videoton

André Alvesnek 25 gól a célja

A Videoton brazil támadója 20 góllal magabiztosan vezeti a góllövőlistát, azonban a 30-as álomhatár elérése is megfordult a fejében.

André Alves gólöröme - Fotó: vidi.huAndré Alves két góljával nagy szerepet vállalt abban, hogy a Videoton legyőzte a Zalaegerszeget a hétvégén, ezzel újra 12 pontosra növelte előnyét a tabella élén.

"Csatárként természetesen nagyon örülnék, ha én lehetnék a szezon gólkirálya, de megmondom őszintén, jelenleg a bajnoki cím megszerzése sokkal fontosabb számomra. Nagyon jó pozícióban vagyunk, hiszen újra 12 pont az előnyünk, de amíg matematikailag nem biztosítjuk be az aranyérmünket, addig nem lazíthatunk. A Videoton még soha nem volt bajnok, egy első cím megszerzésében aktív részt vállalni mindig remek érzés, én pedig szeretnék ennek a részese lenni" - fogalmazott a brazil támadó a vidi.hu-nak.


André Alves a 19. és a 20. gólját szerezte a ZTE ellen, itt azonban nem akar megállni.


"A szezon előtt 25 gólt tűztem ki magam elé célként, de sokkal fontosabb a csapat sikere. A ZTE elleni meccsen, az első gólunk előtt, amikor elmentem a bal oldalon, felvillant előttem a lövés lehetősége. De ekkor még 0-0 volt az állás, és láttam, hogy középen jön Lencse, így inkább őt próbáltam megjátszani. Jó döntés volt, hiszen az akcióból végül Dusan megszerete a vezetést. Ezt azért mondtam el, mert engem a gólok mellett a jó megoldások, a gólpasszok is boldoggá tesznek. Ez egy csapatjáték, mindenkinek ki kell vennie a részét a sikerességből, ha nekem ezt mondjuk egy gólpasszal sikerül megtennem, akkor már elégedett lehetek. Persze csatárként szeretnék minnél több gólt lőnni, sokan felvetik, hogy majd 30 év után talán én leszek az első, aki eléri a 30 gólos álomhatárt. Lehet, hogy így lesz, de engem a rekordok most kevésbé érdekelnek, ahogy mondtam, 25 gól szép eredmény lenne - persze úgy, hogy a tabella élén a Videoton neve szerepelne" - mondta a 28 éves játékos.