Kosárlabda

Spanyol siker a női Euroligában

  • VNA
megosztom

A spanyol Salamanca legyőzte a négyszeres címvédő Szpartak Moszkvát, így története során először nyerte meg a női kosárlabda Euroliga sorozatot.

Vasárnap délután az oroszországi Jekatyerinburgban rendezték meg a női kosárlabda Euroliga sorozat döntőjét. A finálét a legutóbbi négy kiírás győztese, az elődöntőben a házigazda Jekatyerinburg ellen győztes Szpartak Moszkva kezdte esélyesként. Az első negyed végén azonban mégis a 16 pontos Dominguez és a végül 13 pontig jutó Torrens vezette spanyol Salamanca vezetett hat ponttal. A szünetben már nyolc, az utolsó negyed előtt pedig már 12 ponttal is vezető spanyolok végül végig vezetve nyerték meg a találkozót.

A 68-59-es végeredmény azt jelenti, hogy hiába szerzett az oroszoknál McWilliams 17, Sue Bird pedig 16 pontot, a Szpartak négy éves európai uralma véget ért, spanyol együttes pedig 18 év után (a Valencia 1993-as sikerét követően) tudott ismét nyerni a sorozatban. Két évvel ezelőtt is éppen ez a két csapat játszotta a női Euroliga fináléját, akkor Salamancában az oroszok nyertek, most viszont a spanyol csapat Oroszországban ünnepelhette a kupagyőzelmet, amely a klub történetének legnagyobb sikere is egyben.

Női kosárlabda Euroliga 2010/11 döntő
Halcón Avenida Salamanca (spanyol) – Szpartak Moszkva (orosz) 68-59 (14-8, 16-14, 20-16, 18-21)
Legjobb dobók: Dominguez 16/3, Torrens 13/6, Lyttle 12 illetve McWilliams 17, Bird 16, Prints 12

megosztom