La Liga

Leiskolázta a Valencia a Villarealt

Elsüllyedt a Sárga Tengeralattjáró a Mestallában

Eldőlni látszik a spanyol bajnoki bronzérem sorsa, amely igencsak nagy presztízzsel bír a Barcelona-Real különcsata mellett: a Valencia kiütéssel, 5-0-ra nyert a Villareal ellen hazai pályán a La Liga 31. körének vasárnap esti mérkőzésén, ezzel hat pontra növelte előnyét riválisa előtt a tabellán. Roberto Soldado és Juan Mata duplázott a találkozón, utóbbi két meccs alatt hat gólt szerzett.

Roberto Soldado (bal szélen) ünnepli társaival a Villarreal elleni első gólját

Primera División, 31. forduló:
Valencia-Villarreal 5-0 (1-0)
Gólszerző: Soldado (14., 76.), Mata (56., 73.), Banega (62.)

A Valencia az első perctől megpróbálta rákényszeríteni akaratát a vendégekre, sikerült is: Roberto Soldado a 14. percben megszerezte a vezetést, Miguel szöktette a fiatal támadót, aki a kifutó Diego López mellett a jobb alsóba helyezett (1-0). A Villarrealt megbénította a bekapott gól, a hazaiak pedig folyamatosan vezették a támadásokat, elsősorban Soldado jeleskedett ezekben. Az első félidő hajrájára magához tértek a vendégek, már nemcsak a sárgamezesek térfelén zajlott a játék. A 44. percben Nilmar ordító helyzetet hagyott ki: Cazorla négy védőt kicselezett és passzolt társához, de a brazil támadó a kapu fölé emelt.

A folytatásban sem talált fogást a Villarreal ellenfelén, a Valencia viszont folytatta a látványos támadójátékot. Az 56. percben Juan Mata tankönyve illő támadás végén szerezte meg csapata második gólját: Banegával centerezett, majd Musacchio mellett megtolta a labdát, és a jobb alsóba lőtte (2-0).

A 62. percben minden lényegi kérdést lerendezett a Unai Emery együttese: a középen érkező Ever Banega váltotta gólra Pablo Hernández passzát, a Sárga Tengeralattjáró védelme teljesen fellazult (3-0). A meccs végére aztán teljesen elsüllyedtek: Mata (4-0) és Soldado (5-0) is betalált újra. A Villarreal három napja még öt góllal alázta a Twentét az Európa Liga elődöntőjében, most maga jutott erre a sorsra. A Denevérek sikerével eldőlni látszik a spanyol "különbajnoki" cím, vagyis a bronzérem sorsa: a Valencia már hat ponttal vezet a Villarreal előtt.

Korábban:
Atlético Madrid-Real Sociedad 3-0 (2-0)
Gólszerző: Filipe Luis (12.), Suarez (45.), Agüero (78.).

Sporting Gijón-Osasuna 1-0 (0-0)
Gólszerző: Barral (66.)
Vadócz Krisztián végigjátszotta a mérkőzést.

Hércules-Espanyol 0-0

Racing Santander-Levante 1-1 (1-0)
Gólszerző: Nano (32. - öngól), illetve Rafa Jordá (90.)

Málaga-Deportivo La Coruna 0-0

Szombaton:
Mallorca-Sevilla 2-2 (2-1)
Gólszerző: Lenaga (16.), De Guzman (43.), illetve Negredo (31., 11-esből), Rakitic (68.)

FC Barcelona-Almería 3-1 (0-0)
Gólszerzk: Messi (53., 92., az elsőt 11-esből), Thiago Alcantara (64.), illetve Corona (50.)

Athletic Bilbao-Real Madrid 0-3 (0-1)
Gólszerző: Kaká (14., 54., mindkettőt 11-esből), C. Ronaldo (70.)

Hétfőn:
Real Zaragoza-Getafe 21:00