Eredivisie

Dzsudzsákéknak csak döntetlenre futotta

Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV 2-2-es döntetlent ért el hazai pályán a 13. Heerenveen ellen az Eredivisie 30. fordulójában, így maradt a második helyen a tabellán. Az eindhoveniek előtt adott volt a lehetőség az első hely visszaszerzésére a Twente botlása miatt, de a mérkőzés összeképe alapján az egy ponttal is elégedettek lehetnek.

Oralndo Engelaar (PSV)

Jó ideig álmosan folyt a mérkőzés, sokáig Dzsudzsák Balázs két veszélyes megmozdulása volt csak értékelhető esemény: az első felvonásban szabadrúgásból veszélyeztette az ellenfél kapuját, a másodikban a jobb kapufát találta el egy kísérleténél. Majd az 58. percben kiszenvedett egy gólt a PSV, Lens talált be estében a hálóba a kapu előtti kavarodásban (1-1).

A 69. percben Dzsudzsák távoli szabadrúgását védte Stuhr-Ellegaard, a kipattanót Lens belőtte, de les miatt (helyesen) érvénytelenítették a találatot. Ezután kontrából egy szemvillanás alatt egyenlített a Heerenveen, Assaidi révén (1-1), sőt, három perc múlva már vezetett is, a középen érkező Dost passzolt a kapuba egy jobb oldali beadás után, a védők csúnyán beragadtak (1-2). Mindkét vendégtalálatot a csereként beálló villámgyors jobbszélső, Luciano Narsingh készítette elő.

A 80. percben Wilfred Bouma piros lapja miatt emberhátrányba, és egyre nagyobb bajba kerültek az eindhoveniek. A Heerenveen akár növelhette volna előnyét, hogy ez nem történt meg, jórészt Andreas Isaksson kapus érdeme volt. A PSV egyre reménytelenebbül támadt, végül a sérüléséből nem teljesen felépült Ola Toivonan mentett pontot a hazaiaknak a hosszabbításban (2-2). Unalmas első 60 perc után felpörgött a hajrára a mérkőzés, de ennek inkább a Heerenveen örült, Dzsudzsákék az egy ponttal is elégedettek lehetnek gyengécske teljesítményük alapján.

Fred Rutten csapata előtt adott volt a lehetőség az első hely visszaszerzésére a tabellán, mivel a Twente délután ikszelt a Rodával, de a 2-2-es eredménnyel maradt a kétpontos különség a két együttes között. A PSV hullámvölgybe került, a múlt héten épp az enschedeiektől kaptak ki - ami a bajnoki aranyba kerülhet - majd csütörtökön a Benfica páholta el őket az Európa Liga negyeddöntőjében.

Eredivisie, 30. forduló:
PSV Eindhoven-Heerenveen 2-2

További eredmények:
Utrecht-Feyenoord 0-4
Simon Krisztiánt nem cserélték be a mérkőzésen.

Twente-Roda 0-1
Bodor Boldizsár a 61. percben állt be Hadouir helyére, a 74. percben gólt lőtt.

Ajax-Groningen 2-0
AZ-NAC Breda 1-1  
VVV-NEC 1-4 
ADO Den Haag-Vitesse 1-0
Excelsior-De Graafschap 0-0
Willem II-Heracles 2-6