Tenisz

Djokovics két hétig pihen

  • VNA

Térdsérülés hátráltatja a szerb teniszezőt, Novak Djokovicsot, aki hiába veretlen idén, mégsem tud elindulni Monte Carloban.

A világranglista második helyén álló Novak Djokovics a napokban visszalépett a monte carlói férfi tenisztornától. A kisebb sérüléssel bajlódó szerb játékosról kiderült, hogy a térdével vannak gondok, emiatt legalább két hétig nem játszhat. Az ellenfelek által idén verhetetlen (24-0-s mérleggel rendelkező) játékos azért is volt bosszús a sérülés miatt, mert így nem indulhat a szezon harmadik Masters versenyén. „Monte Carlo a második otthonomnak számít, hiszen amikor nem az ATP sorozaton teniszezek, akkor itt szoktam edzeni” - írta sajnálkozva honlapján Djokovics, aki 2009-ben ráadásul döntőt is játszott az egyik kedvenc tornájának számító helyszínen.

Djokovics idén mind a négy versenyét (Ausztrál Open, Dubai, Indian Wells, Miami) megnyerte, és ezzel a világranglistán is megerősítette második helyét, sőt mi több, már sokan arról beszéltek, hogy a salakos szezon végére a - tavalyi remek szereplése miatt sok pontot megvédeni kényszerülő - világelső Rafael Nadalt is utolérheti a rangsorban. A tervek szerint Djokovics az április 25-én kezdődő belgrádi tornán térhet vissza a mezőnybe, majd a madridi és a római salakpályás tornák után a Roland Garroson is elindul.