Női kézilabda KEK

Bravúros FTC-győzelem Franciaországban

A sikerrel a döntő küszöbén a Fradi

  • MTI

A női kézilabda KEK elődöntőjének első mérkőzésén a Ferencváros bravúros sikert ért el, 31-27-re legyőzte a francia Metz-et idegenben.

Női kézilabda KEK, elődöntő, első mérkőzés:
Metz Handball (francia)-FTC-Rail Cargo Hungária 27-31 (12-17)

Az FTC a finálé küszöbére került a KEK-ben a Metz idegenbeli legyőzésévelAz első negyedórában még a franciák irányítottak, 1-2 góllal vezettek, ám utána nagyobb sebességre kapcsolt a magyar együttes, és fokozatosan elhúzott. A védekezés remek volt, támadásban pedig alig volt hiba. Így aztán a meglepett hazaiak alaposan leszakadtak, és a szünetben már ötgólos volt a magyar együttes előnye.

A folytatásban sem állt le a Fradi, mindenben jobb volt vendéglátójánál. Negyedórával a vége előtt – emberelőnyben – sikerült kétszámjegyűvé hizlalni a különbséget (17-27). A Metz időkérése után sorozatban háromszor volt eredményes, és a bírók támogatását is élvezve megkezdte a felzárkózást.

Vészesen fogyott az előny, négy perccel a vége előtt már csak 28-25-re vezetett az FTC, amely végül négy góllal diadalmaskodott.

Ha nem sikerült volna az utolsó negyedóra borzalmasra, akkor a magyar együttes már most finalistának érezhetné magát, ám helyzete így is nagyon kedvezőnek mondható a jövő vasárnapi, népligeti visszavágó előtt.

További eredmény:
Lugi (svéd)-Mar Alicante (spanyol) 24-22 (11-10)