Serie A

A Fiorentina nem bírt a Milannal

A firenzeiek otthon szenvedtek 2-1-es vereséget az AC Milannal szemben a Serie A 32. forduló zárómérkőzésén. A vendégek már az első félidőben megszerezték mindkét góljukat, de Vargas szépítése és Ibrahimovic kiállítása izgalmassá tette a hajrát.

Hatalmas iramban kezdtek a vendégek, közülük is Clarence Seedorf tűnt kimondottan motiváltnak, már a 2. percben hatalmas bombát küldött a kapu rövid oldala felé, akkor azonban Arthur Boruc, a Fiorentina kapusa még védeni tudott.

Seedorfot ünneplik társai a Fiorentina ellen - Fotó: AFP
A 8. percben azonban már ő is tehetetlen volt. Zlatan Ibrahimovic próbálta meg kiugratni Seedorfot, de a védők felszabadítottak. Azonban csak Patoig jutott a labda, aki fejjel a holland elé küldte a labdát, a veterán középpályás pedig gyönyörűen lőtt a hosszú sarokba (0-1).

Nem kellett sokat várni a további Milan-lehetőségekre, Pato és Ibrahimovic is helyzetbe került, de nem sikerült növelni az előnyt. A svéd csatár kimondottan jól mozgott és passzaival remekül találta meg társait.

Az első fél óra végén Pato iratkozhatott volna fel a góllövő listára, de Boruc kapus útját állta, így nem változott az eredmény. Nem úgy, mint a 41. minutumban. Ekkor ugyanis Boateng tette középre a jobboldalról a játékszert, Pato pedig megduplázta a Milan előnyét (0-2). Az akció Ibrahimovic pazar indításával indult. Az első félidőben a hazaiak nem tudták megfékezni a milánóiak támadásait, teljesen megérdemelt volt a kétgólos vendégvezetés.

Fordulás után a Fiorentina kicsit feljebb tolta a védekezését, a Milan egyértelmű mezőnyfölénye eltűnt, persze előnyben érdemes volt kontrákra berendezkedni. Juan Manuel Vargas tűnt a hazaik közül kimondottan aktívnak.

Ettől függetlenül Ibrahimovic kétszer is közel járt a harmadik Milan-gólhoz, de az 52. és az 54. percben sem találta el Boruc kapuját. A másik oldalon Vargas bólintott hajszállal kapu mellé.

A második játékrész feléig a firenzeiek birtokolták többet a játékszert, de Pato és Ibrahimovic kontrái magukban rejtették az újabb gólt, ráadásul a Milan védelme ezen az este hiba nélkül működött, a lilák alig jutottak el ziccerig, átlövésekkel próbálkoztak.

Aztán a 79. percben Vargas megszerezte csapata szépítőgólját, ezzel izgalmassá téve a hajrát (1-2). De nem csak ez segítette a Fiorentinát. Zlatan Ibrahimovic kapott azonnal pirosat reklamálásért (egyébként is volt már egy sárgája), így a vendégek tíz emberrel fejezték be a találkozót. Ettől függetlenül a Milan megőrizte előnyét így újra három ponttal vezeti az Serie A-t a Napoli előtt.

Serie A, 32. forduló:

Fiorentina-AC Milan 1-2 (0-2)
gólszerzők: Vargas (79.) ill.Seedorf (8.), Pato (41.)
kiállítva: Ibrahimovic (87. - Milan)