Malajziai Nagydíj

Vettel szerint a KERS-nek köszönhetően indulhat az élről

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel nyerte a Formula-1-es Malajziai Nagydíj időmérő futamát, így ő rajtolhat az élről a vasárnap délelőtti futamon megelőzve Lewis Hamiltont és csapattársát Mark Webbert. A Red Bull élmenője az első hely megszerzése után nagy kihívásról, a második helyen záró Hamilton az elhibázott köréről, Mark Webber pedig a tavalyi futamról beszélt.

Mark webber, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton a Formula-1-es Maláj Nagydíj időmérő edzésének első három helyzettje.
Szorosabb volt az időmérő, mint Ausztráliában, nagy kihívás volt eddig az egész hétvége - kezdte értékelését a világbajnoki címvédő, Sebastian Vettel. "Jól ment az autónk, de valahogy nem sikerült a ritmust elkapni, ezért nem is volt olyan sima a mostani edzés sem.

A KERS-ünk nagyon jól működött, probléma nélkül sikerült berakni a kocsiba, nélküle se Mark, se én nem lennék itt most. Az autóval tényleg nem volt gondunk, egyszerűen most nem álltak úgy össze a dolgok, mint korábban, ezért is volt olyan kicsi a különbség köztem és a McLarenek között” - fogalmazott a német pilóta.

Nem lehetünk csalódottak, az előző futamon is fantasztikus munkát végzett a csapat és most is. Több új alkatrész is volt az autómban és nagyon megnyugtató, hogy ezekkel együtt is tökéletesen működött a kocsi” - mondta a második helyen záró Lewis Hamilton.

Öröm látni, hogy fej-fej mellett haladunk a Red Bullal. Elégedett vagyok, hogy picit sikerült hozni rajtuk. Nem volt tökéletes a legjobb köröm, talán akkor sikerült volna az első helyet megszerezni, ha nem rontok el egy kanyart” - árulta el a 2008-as világbajnok.

Nagyon szoros volt az edzés a végén, mindannyiunknak hasonló volt a tempónk és ugyanolyan gumikkal mentünk. Mind beleadtuk a maximumot, úgy érzem, jó kört futottam, bár tény, hogy lehetett volna jobb is az eredményem. Tavaly Sebastian a harmadik helyről rajtolva tudott nyerni, de a holnapi futam más lesz, mint ami tavaly volt, de még ahhoz képest is más lesz, mint amit két hete Ausztráliában láthattunk” - mondta a harmadik helyet megszerző Webber.