Chelsea

Torres egy totális támadó - Ancelotti

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea téli szerzeménye, Fernando Torres egyelőre gólképtelen a Kékek színeiben. Carlo Ancelotti vezetőedző úgy véli, semmi ok az aggodalomra, csatára nemsokára megzörgeti az ellenfelek hálóját.

Carlo Ancelotti és Fernando torres viccelődik a Chelsea edzésein - Fotó: AFP
A spanyol csatár legutóbb a Manchester United ellen 1-0-ra elveszített Bajnokok Ligája mérkőzésen lépett pályára, amely 90 perc során számtalan helyzete volt, de egyet sem sikerült értékesítenie.

"Torres egy nyugodt játékos. Élvezi az edzéseket, szeret viccelődni, így nem látom okát a félelemnek" - kezdte nyilatkozatát az olasz szakember játékosáról.

"Mindent megtesz azért, hogy gólokat szerezhessen. Gólképtelenségének oka talán abban keresendő, hogy egy új egyesülethez érkezett, ahol egyelőre nem találta meg az összhangot csapattársaival. Fernandónak megvan minden képessége, amellyel egy igazi támadó kell, hogy rendelkezzen."

"Amikor hozzánk került, nem volt bevethető állapotban. A legnagyobb problémát a nyári térdsérülése jelentette" - hívta fel Carlo Ancelotti a figyelmet Torres korábbi sérülésére is, mely akadályozta őt a játékban.

"Fernando egy totális támadó. Ő nem csupán egy csatár, aki szeret elől játszani. Sokkal inkább jellemző rá a mozgás, a visszafutás és labdaszerzés, emellett szeret egy az egy ellen cselezni. A legfontosabb dolog az, hogy nem esik nehezére más támadóval együtt játszani" - utalt a Chelsea vezetőedzője Torres erősségeire.

"Nem kérem meg egyetlen játékosom sem, hogy gólt szerezzen, ugyanis nem ez a legjobb módszer. Helyette arra kérem őket, hogy dolgozzanak keményen" - zárta mondandóját az olasz szakember.

A 27 éves támadónak minden bizonnyal bizalmat szavaz Carlo Ancelotti a kedd esti, Manchester United elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján. Egy biztos, a spanyol játékos tudására mindenképp szüksége lesz a Chelsea-nek, amennyiben szeretnék a párharc állását a maguk javára billenteni.