Videoton-ZTE

Mezey elégtételről, Csank elvesztett párharcokról beszélt

A Videoton edzője szerint felőrölték a zalaiakat a második félidőben, a vendégek trénere pedig úgy véli, néhány játékosa nagy hibákat követett el.

A Videoton 3-0-ra verte a Zalaegerszeget az NB I pénteki rangadóján. A két csapat vezetőedzőkének a nyilatkozatát a vidi.hu idézte.

"Két rendkívül jól felkészült csapat, igazi jó mérkőzést vívott ma este, közönségszórakoztató futballal. A zalaegerszegiek hihetetlen jól megszervezték a védekezésüket, amelyet szinte lehetetlen volt áttörni. Egyetlen választásunk az volt, hogy valamiféleképpen felőröljük őket, ami - kis szerencsével ugyan, de - a második félidőben sikerült. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy megérdemelten győztünk. A mérkőzést megelőzően a sajtóban megjelent vélemények többsége azt hangoztatta, hogy ezt a bajnokságot már csak mi veszíthetjük el. A mai találkozó megmutatta, hogy ez a legegyszerűbb megközelítése a kérdésnek, ami ráadásul nem egészen igaz. Ahhoz, hogy ma ezt a rendkívül jól szervezett védelemmel rendelkező csapatot megverjük, menni és küzdeni kellett, meg kellett találni a lehetőségeket a gólszerzésre. Vagyis, ahogy a ZTE elleni rangadót meg kellett nyernünk, úgy a bajnokságot is meg kell nyerjük! A csapat rengeteget tett a győzelemért, ami számomra óriási elégtétel, mert a munkám döntő részét az utóbbi hetekben nem a szakmai munka, hanem a játékosok emberi oldalának az erősítése tette ki" - nyilatkozta dr. Mezey György a fehérváriak részéről.

Csank János annak ellenére nem foglalkozott a bírókkal, hogy a Videoton vezető gólját egyértelmű szabálytalanság előzte meg.

"Az elején jól indult a mérkőzés, ám a második félidőben olyan dolgok történtek, amelyek miatt végül vesztesen hagytuk el a pályát. Még az a balszerencsés helyzet is előállt, hogy ugyan ritkán cserélek hármat, ma viszont ezt is megtettem, aztán meg kiállították a kapusomat, s így nyolc mezőnyjátékossal fejeztük be a találkozót. Igaz, akkor már mindegy volt. Mindennek ellenére nem vagyok elégedetlen a teljesítményünkkel, bár pszichésen nem bírtuk annyira a küzdelmet, ráadásul egy-két emberem elvesztette a párharcokat. Azt hiszem, néhányukból többet kivett az elmúlt jó sorozatunk, mint amennyit kellett volna. Az is gondot jelentett, hogy a sérülésből visszatért játékosok nem tudták felvenni a ritmust és a pálya közepén olyan hibákat követtünk el, amiket ezen a szinten már nem lehet megtenni" - fogalmazott a ZTE edzője.