La Liga

A Real Madrid lazítva is simán nyert Bilbaóban

Kaká két büntetőből duplázott

Di María két tizenegyest harcolt ki, amiket Kaká belőtt, majd Cristiano Ronaldo is betalált, így a Real Madrid 3-0-ra legyőzte az Athletic Bilbaót a spanyol bajnokság 31. fordulójában. A baszkok nem tudtak komoly ellenállást kifejteni, pedig a Királyi Gárda sem szakította meg magát a szombat esti találkozón.

A Real Madrid szélső megindulásokkal próbálkozott az első percekben, és ez gyorsan eredményt is hozott. A 13. percben Di María lépett ki, Iraizoz kapus pedig csak szabálytalanul tudta megállítani, a jogos tizenegyest Kaká értékesítette. (0-1)

Az első félidő nagy része nem volt túl tempós, Higuaínt egy-egy hosszú labdával keresték a vendégek, míg a hazaiak Munain megindulásaiban bíztak. A Blancók taktikája igazolhatta volna magát, de argentin csatáruk a 26. percben teljesen egyedül vitte a játékszert, mégsem tudta ellőni Iraizoz mellett.

A játékrész utolsó negyedórája a hazaiaké volt, de Gurpegi Raul Albiol szorításában mellé lőtt, Toquero fejesét pedig Casillas ütötte el a jobb felső sarok elől.

Kaká gólöröme a Bilbao-Real Madid spanyol bajnokin 2011 áprilisában

A második játékrész hasonlóan kezdődött, csak ezúttal középen borították fel Di Maríát. A játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott, Kaká pedig ismét nem hibázott. (0-2)

A Királyiak folytatták visszafogott játékukat, a Bilbao azonban így sem nagyon tudott velük mit kezdeni. Kevés lehetőségükből a kaput sem nagyon találták el. Toquero mellé lőtt a 63., Llorente pedig fölé fejelt a 66. percben. Nem hibázott azonban a csereként beállt Cristiano Ronaldo a 70. percben, amikor Arbeloa indítása után egyedül mehetett a hazai kapura, és a bal alsóba lőtt. (0-3)

Az Athletic már a becsületéért küzdött, de csak a bosszankodás maradt a baszkoknak, mivel továbbra sem találták Casillas kapuját. Az utolsó percekben Llorente kétszer is nagy helyzetbe került, de előbb mellé lőtt, utóbb pedig tisztázni tudtak előle.

Az eredmény tehát nem változott, könnyedén győzte le a Real Madrid a Bilbaót.

Primera División, 31. forduló:

Athletic Bilbao-Real Madrid 0-3 (0-1)
gólszerzők: Kaká (14., 54., mindkettőt 11-esből), C. Ronaldo (70.)

Később játsszák:
FC Barcelona-Almería 20:00
Real Mallorca-Sevilla 22:00

Vasárnap játsszák:  
Hércules-Espanyol 17:00   
Málaga-Deportivo La Coruna 17:00   
Racing Santander-Levante 17:00
Sporting Gijón-Osasuna 17:00   
Atlético Madrid-Real Sociedad 19:00   
Valencia-Villarreal 21:00

Hétfőn játsszák:
Real Zaragoza-Getafe 21:00