Divízió I-es jégkorong-vb

Sok volt a háromgólos előny Szlovéniának

  • VNA

A magyar jégkorong válogatott elveszítette második felkészülési mérkőzését, Szlovénia ezúttal 5-4-re győzött Káposztásmegyeren.

Magyarország-Szlovénia - Fotó: MTI
Pénteken este a káposztásmegyeri Jégpalotában játszotta második világbajnoki felkészülési mérkőzését a magyar jégkorong válogatott. Az "A"-csoportos vb-re készülő Szlovénia ellen lassan kezdett a magyar csapat, amely a hatodik percben már háromgólos hátrányban volt. Az álmosan kezdő magyar védők már a 36. másodpercben kénytelenek voltak az újabb középkezdéssel szembesülni, Leber gólja (0-1) után ugyanis rögtön Szlovénia került előnybe. Nem sikerült rendezni a sorokat, így az ötödik percben előbb Rakovic (0-2), majd újabb egy perc elteltével David Rodman (0-3) mattolta a vb-felkészülésbe most bekapcsolódó Szuper Leventét. A harmad második felében már magához tért a magyar csapat és az utolsó percekben kapujához szögezte a szlovén együttest. A 14. percben ugyan sikerült szépíteni Szirányi Bence révén (1-3), de a hátrányt ebben a 20 percben már nem sikerült tovább faragni.

A második harmadban potyogtak a gólok, alig négy perc elteltével Fekete Dániel emberhátrányból (!) talált be (2-3), de egy perccel később egy védelmi hibából ismét David Rodman volt eredményes (2-4). A következő magyar találatot (amelyet egy nagyszerű kényszerítő után Ladányi Balázs nevéhez fűződik) ismét gyorsan követte a szlovén gól, ezúttal mindössze 24 másodperc telt el a két találat között. Marcel Rodman gólja után újra két gól (3-5) volt a szlovén csapat előnye. Szuper Levente ezúttal nem védett jól a mérkőzésen, és bár az ötödik bekapott gól után Ted Sator szövetségi kapitány a padon ülő Rajna Miklós felé intett, végül mégsem került sor az ő bevetésére. A harmad 14. percében Nagy Gergő is betalált (4-5), ekkor pedig kevesen gondolták, hogy a hátralévő 27 percben nem esik majd újabb találat. A harmad vége előtt egy hatalmas Azari lövés után a kapuvas segítette az igencsak agresszíven védekező szlovén csapatot.

A harmadik harmadra csökkent a játék intenzitása, sokkal kevesebb helyzet alakult ki és bár előnyök mindkét oldalon voltak, újabb gól nem született. A hajrában Szuper is lejött a kapuból, de már az sem segített, hogy egy újabb szlovén kiállítás miatt hat a négy elleni helyzetben (igaz üres magyar kapu mellett) támadhattunk. A vége 5-4-es vereség lett, amely a játék összképe alapján nem elkeserítő, főleg akkor ha a találkozó első hat percét el lehetne felejteni...

A szlovén együttesből még hiányoztak a bajnoki döntőt játszó két EBEL csapat (Ljubljana, Jesenice) hokisai, igaz a magyar együttesből is voltak távolmaradók. Kovács Csaba és Vas Márton betegsége miatt nem lépett jégre, Tokaji Viktor még gyógyulóban van, Szélig Viktor és Vas János pedig egyelőre még nem érkezett haza. A két csapat szombaton Székesfehérváron ismét megmérkőzik egymással, akkor – remélhetőleg egy jobb kezdés után - javíthatnak a mieink.

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Szlovénia 4-5 (1-3, 3-2, 0-0)
Káposztásmegyer, 1400 néző
Gólszerzők: Szirányi, Fekete, Ladányi, Nagy G. illetve D. Rodman (2), Leber, Rakovic, M. Rodman