Malajziai Nagydíj

Egész jók voltunk - Webber

A Formula-1-es Malajziai Nagydíj pénteki két szabadedzését az ausztrál Mark Webber nyerte - az első tréningen 1.6 másodpercet vert a mezőnyre, a másodikon „csak” öt ezredmásodperccel volt jobb Jenson Buttonnál. Webber a két részsiker ellenére is higgadtan értékelte a tréninget, ahogy csapattársa, a világbajnoki címvédő, Sebastian Vettel is.

Webber integet Sepangban - Fotó: AFP
Egész jók voltunk. A hétvége első napjából azonban még nyilván nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de a száraz pályán a kocsi megbízható volt, így többféle gumit is kipróbálhattunk. A délelőtti nagy különbségbe és a délutáni kisebbe semmit nem magyaráznék bele. Sok tényező miatt lehet ilyen eltérő a különbség: hogy működik a KERS, forgalomba kerültél-e, és a többi. Eddig nekem minden tetszik, szeretnék továbbra is elöl maradni” - értékelte az edzést Mark Webber.

Átlagos pénteket zártunk, többé-kevésbé elvégeztük az eltervezett munkát, sok kört sikerült megtennünk, szerencsére nagy probléma nélkül. Azt már most megállapíthatjuk, hogy a gumik sokkal gyorsabban kopnak, mint ahogy Melbourne-ben, de azt hiszem ezzel mindenki így van” - fogalmazott a világbajnoki címvédő Vettel, aki az első tréningen még csak a 17. lett, a másodikon viszont a 4. legjobb idővel zárt.