Európa Liga

Dzsudzsákék edzője nem mentegetőzik

Fred Rutten, a PSV vezetőedzője nem magyarázkodik csapata csütörtöki esti gyászos teljesítménye miatt. A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató endhoveniek 4-1-re kikaptak a Benficától az Európa Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén. A szakvezető szerint megsemmisítő vereséget szenvedtek, és elismerte, hogy szinte a lehetetlennel egyenlő a továbbjutás kivívása a hazai visszavágón.

Fred Rutten"Sajnos azt kell mondanom, óriási volt a különbség a Benfica és a PSV között. Nem tudtunk felszabadulni az ellenfél nyomása alól, csak 3-0-után mertük felvállalni a nyílt játékot. Reális az eredmény, szinte reménytelen ezek után a továbbjutásról beszélni. Ha 3-1 maradt volna az állás, akkor hazai pályán jó esélyünk lett volna az elődöntő kiharcolására, ezért fájó, hogy negyedik is gólt kaptunk. Nagyon kemény leckét kapott a csapatom, a fiúknak hatalmas csalódás volt ez a mérkőzés. Ma este a Benfica túl nagy falat volt számunkra" - nyilatkozta a mérkőzés után sajtótájékoztatón Fred Rutten.

"Kollégája, Jorge Jesus a szinte kiütéses siker ellenére sem biztos a továbbjutásban: "A negyedik gól kulcsfontosságú volt, akkor szereztük, amikor a PSV kezdet feltámadni. Szerencsénk volt, nyomás alá helyzetük az ellenfelet, amivel ők nem tudtak mit kezdeni.  A 4-1-es eredménnyel elégedett vagyok, ha 3-1-el utaznánk Hollandiába, az mér erősen nyugtalanító lenne.  Ez egy gyönyörű este a portugál futball életében, klubjaink tíz gólt szereztek a negyeddöntőkben" - utalt a tréner a Porto 5-1-es, és a Braga 1-1-es eredményt hozó fellépéseire.

Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzés:
Benfica-PSV Eindhoven 4-1 (2-0)
Gólszerző: Aimar (37.), Salvio (45., 52.), Saviola (90+3.), illetve Labyad (80.).

A visszavágót április 14-én rendezik.