Malajziai Nagydíj

Alonso a körülményekben bízik

Nem sikerült túl jól a Forma-1-es Malajziai Nagydíj két szabadedzése a Ferrarinak, mivel az olasz istálló autói nem tudtak 1,2 másodperccel közelebb kerülni az éllovas Mark Webber Red Bulljához. A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azonban így is bízik benne, hogy a körülményeket kihasználva harcban lehetnek a dobogóért vasárnap.

Alonso a csapatbusza mellett - Fotó: AFP
Túl lassúak voltunk, így nem várhatunk csodákat az időmérőn. Nem tudtuk meg, hogy hol is tartunk valójában. Nehéz lesz az időmérő, és az egész hétvége is, de minden körülményt ki kell használnunk, a gumikopást és az eső adta lehetőségét is. Úgy kell alakítanunk a stratégiánkat, hogy kihasználhassuk az esetleg adódó lehetőséget arra, hogy a dobogóra állhassunk” – mondta kissé letörten a spanyol pilóta.

Kissé nyomasztó érezni, hogy mennyire gyors a Red Bull, szóval nehéz dolgunk lesz, ha a pole pozícióért akarunk harcolni. A rajthelynek egyébként szerintem itt kevesebb jelentősége lesz. Elsősorban a gumikopás, másodsorban a boxkiállások száma miatt mondom, és nem szabad elfelejteni az eső lehetőségét sem” - fogalmazott Alonso.