Németország

Robben Münchenbe csábítaná van der Wielt

A Bayern München holland szélsője szerint csapatának szüksége van Gregory van der Wielre a következő szezonra, aki egyaránt megbízhatóan szerepel klubcsapatában és válogatottjában.

Van der Wiel a világbajnokságon Japán ellen - Fotó: AFP
Arjen Robben, a bajorok holland szélsője megpróbálja meggyőzni csapatát, hogy a nyári átigazolási időszakban szerezzék meg az Ajax védőjét, Gregory van der Wielt, mivel szerinte honfitársa remekül szerepelt az Európa-bajnoki selejtezőkön és Münchenben is megállná a helyét.

Gregory fiatal kora ellenére már most remek játékos, mivel rendre lehetőséget kap az Ajaxban és a nemzeti csapatban is. Szerintem remekül boldogulna a Bundesligában” – osztotta meg véleményét Robben.

Van der Wielt már az előző nyáron is figyelte a Bayern, az átigazolás azonban akkor még nem valósult meg. Ellenben Christian Nerlinger, a németek sportigazgatója ma elismerte az érdeklődésüket, és elmondása alapján már kapcsolatba léptek az Ajax illetékeseivel.

Nem lesz egyszerű dolguk, mivel a játékosért rajtuk kívül már több európai élcsapat bejelentkezett, köztük a Barcelona, a Real Madrid, a Manchester City és a Milan is.