Nemzetközi foci

Messi regisztrált a Facebookon - milliók követték

  • VNA

Szerdán regisztrált a Facebookra, a világ legnépszerűbb közösségi portáljára Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója és egyetlen délután alatt több mint hétmillió követője lett.

Lionel Messi, a Barcelona kétszeres Aranylabdás játékosa
Szerdán, nem sokkal a szerda esti BL-negyeddöntő mérkőzés előtt regisztrált a nemzetközileg is ismert Facebook portálon a világ egyik legjobb labdarúgója, Lionel Messi. „Le vagyok nyűgözve. Mostantól szorosabb kapcsolatban lehetünk a Facebookon keresztül.” - írta a kétszeres Aranylabdás támadó. Messi csapattársai közül Andrés Iniesta, Gerard Pique, David Villa és Pedro Rodriguez is használja a közösségi oldalt, de az ősi rivális Real Madrid sztárjának, Cristiano Ronaldónak is van saját profilja. Utóbbinak több mint 23 millió rajongója van a portálon.

Messi lépése azért lehet meglepő, mert a 23 esztendős argentin híres volt eddig arról, hogy a külvilág felé szerényen és visszahúzódóan viselkedik, magánéletét pedig hétpecsétes titokként őrzi. Messi ugyanakkor egyelőre nem használja a szintén népszerű Twitter oldalt, amely a világ egyik legismertebb és a sztárok körében is közkedvelt mikroblog oldala. Messi - egyelőre még eléggé információ szegény - Facebook-oldala ITT található.

Egyes Internetes vélemények azt írják, hogy a hirtelen jött magas szám annak köszönhető, hogy a háttérben a nem hivatalos Messi rajongói oldalak „lájkolói” automatikusan átkerülhettek az argentin zseni hivatalos oldalára is. Bár a Facebook lehetőséget kínál arra, hogy egyes csoportok egyesülhessenek (merge) egymással, olyan hivatalos opció nem létezik, amely több különálló csoportot eggyé fogna össze. A Facebook szerkesztői egyelőre nem nyilatkoztak ebben a kérdésben. Ha valaki tagja volt valamelyik Messi féle-csoportnak és „átkerült” a hivatalos rajongói oldalra, kérjük ossza meg velünk.