Bajnokok Ligája

Ancelotti a bírót okolja, Ferguson nem érzi bűnösnek magát

megosztom

A Chelsea olasz menedzsere szerint mindenki látta, hogy büntetőt kellett volna adni csapatának, ez alól azonban az MU skót menedzsere lehet a kivétel.

Ancelotti és a vírók - Fotó: AFP

A Manchester United 1-0-ra tudott nyerni a Chelsea otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozó azonban alakulhatott volna másként, ha a spanyol játékvezető, Alberto Undiano Mallenco nem sokkal a lefújás előtt megadja a nyilvánvaló 11-est a hazaiak számára. Ramirest ugyanis egyértelműen buktatta Evra a tizenhatoson belül, majd Torres is gyanús körülmények között esett el nem sokkal később.

Evra tizenegyest érő megmozdulása

„Az első eset tiszta büntető volt. Ez mindenki számára világos. Az a probléma, hogy néha az utolsó percekben már nem szeretnek 11-est adni, és nem minden bíróban van meg ehhez a személyiség, a bátorság és a jellem. Csalódott vagyok az eredmény miatt, nem csak a játékvezető, hanem az asszisztens is jó helyzetben állt ahhoz, hogy lássa. Megmondtam neki, hogy ez büntető volt, amit be kellett volna fújnia. Nem mondott semmit, nem válaszolt. A játékosok bosszúsak, de el kell felejtenünk ezt, a következő összecsapásra kell koncentrálnunk. 1-0-s hátrányban vagyunk, így támadnunk kell Manchesterben" - nyilatkozta a találkozót követően Carlo Ancelotti, a hazaiak menedzsere.

A másik szakvezető, Sir Alex Ferguson is elismerte, befújhatták volna ellenük a 11-est.

„Igen, valaki mondta, hogy meg lehetett volna adni. Már esedékes volt hét év után számunkra is pozitív ítéletet hozni. De nem érzem magam bűnösnek emiatt. Ahonnan én láttam, így is, úgy is lehetett volna dönteni, nem tudom, milyen kontaktus történt a szituációban. A második szituáció egyértelmű, Torres feldobta magát” - mondta a skót menedzser.

Ferguson az egyetlen gólt szerző Wayne Rooney teljesítményéről, és a visszavágóról is beszélt.

Rooney újra megtalálta a góllövő cipőjét a szezon utolsó felére, ami fontos számunkra. Sokat jelentett a jelenléte, örülünk a teljesítményének. Remélem, a szombati bajnokit megússzuk sérülések nélkül, Anderson is visszatérhet a Fulham ellen. Előnyt szereztünk a visszavágóra, de a legnagyobb előny az Old Trafford lesz” - mondta az MU legendája.

megosztom