Bajnokok Ligája

Mourinho szerint még nem elődöntős a Real

A portugál szakember magához képest visszafogottan nyilatkozott a Tottenham Hotspur 4-0-s legyőzése után, míg Harry Redknapp szerint lehetetlen volt a küldetésük.

Redknapp és Mourinho - Fotó: AFP

A Tottenham Hotspur 4-0-s vereséget szenvedett a Real Madrid otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A történethez hozzátartozik, hogy az angol csapat Peter Crouch kiállítása után a 15. perctől emberhátrányban játszott.

„Nehéz este volt. Elvesztettem Aaron Lennont is, akinek olyan fájdalmai voltak, hogy nem tudott pályára lépni. Tíz emberrel nagyon nehéz játszani, csodát kell tenni ahhoz, hogy itt nyerni tudj. Nálunk jobb csapatok is megszenvedtek volna, lehetetlen küldetés volt számunkra. Az első félidőben úgy gondolom fantasztikusan játszottunk emberhátrányban is, volt néhány jó lehetőségünk. Nyilvánvalóan csalódott vagyok, tizenegy emberrel is a legjobbadat kell nyújtanod, hogy Madridban nyerhess. A visszavágó nagyon nehéz lesz, kevés nehezebb dolgot tudok elképzelni mint a Real Madrid ellen négy gólos hátrányból indulni, de hazai pályán fogunk játszani, kell mennünk előre” – mondta a londoni tréner.

Jose Mourinho a győztes csapat edzője még nem érzi úgy, hogy csapata bejutott a legjobb négy közé.

„Nem vagyunk elődöntősek, amikor a Real Madrid legutóbb negyeddöntős volt, 4-2-re nyert hazai pályán mégis kiesett a Monaco ellen. A visszavágón Angliába bármi megtörténhet, elismerjük az ellenfelünket, oda kell mennünk és egy komoly meccset kell játszanunk a továbbjutásért. Vannak tapasztalataim, én is játszottam tíz emberrel már a Bajnokok Ligájában, tudom, hogy nehéz. Éppen ezért sajnálom az ellenfelet, hiszen hiába akarsz támadni, helyzeteket kialakítani, ilyenkor nem megy” – nyilatkozta portugál szakember.