Kajak-kenu

Janics riválisa is babát vár

  • VNA

Várhatóan augusztusban ad életet első gyermekének, ezért időlegesen felhagy az edzésekkel Katrin Wagner-Augustin, a németek négyszeres olimpiai bajnok kajakosa.

Március közepén a háromszoros olimpiai bajnok magyar kajakos, Janics Natasa jelentette be, hogy gyermekáldás elé néz, most pedig a németek klasszisa, Katrin Wagner-Augustin is hasonló bejelentést tett. A 33 éves versenyző ugyanakkor elmondta, hogy – Janicshoz hasonlóan - kihagyja az augusztusi szegedi világbajnokságot, de októberben már szeretné újra kezdeni az edzéseket annak érdekében, hogy kiharcolja azt, hogy jövőre negyedik olimpiáján is részt vehessen. 

"Megpróbálom majd kiharcolni az olimpiai részvételt, de hogy ez mennyire lesz reális, azt csak a szülés után fogom megtudni. Októberben beszéljünk arról, hogy mennyi kedvem lesz a kőkemény felkészüléshez.” – nyilatkozta Wagner-Augustin, aki 2008-ban a pekingi olimpia záróünnepségén vihette a német zászlót. „Mindegy, hogy milyen nemű lesz a gyerek, csak egészséges legyen. A napokban kiderült, hogy kisfiam lesz, ami azért lehet fontos, mert szükség van a férfiaknál a kajak utánpótlásra. " – tette hozzá némi éllel a jövő évi ötkarikás játékokról a tíz világbajnoki címmel rendelkező Wagner-Augustin.

A 34 esztendős kajakos a nagy előd, Birgit Fischer pályafutását emlegette a londoni szereplés kapcsán. A nyolcszoros ötkarikás aranyérmes német kajakos ugyanis mindkét gyermeke születése után is a világ legjobbjai közé tudott visszatérni. Nem csak Fischer volt az egyetlen, aki szülés után tért vissza a női kajakosok élmezőnyébe, hiszen Josefa Idem, valamint a Pekingben győztes Inna Oszipenko is hasonló utat járt be. A példa tehát adott, most pedig Wagner – és persze Janics – is hasonló sorozatban gondolkozik.

Wagner-Augustin élvezi az anyaságot, úszással és némi kerékpározással próbálja megőrizni az erőnlété, sőt saját bevallása szerint időnként a kajakba is beül – amíg a pocak és a baba engedi…