Torna Eb

Böczögő Dorina és Csillag Tünde is döntős

  • MTI

Böczögő Dorina bejutott az egyéni összetett fináléjába, Csillag Tünde pedig talajon lett döntős a Berlinben zajló tornász Európa-bajnokságon.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a szerdai selejtezőben Böczögő szereplésén kicsit érződött korábbi térdsérülése. A magyar tornász gerendán kezdett, amelyet megingás nélkül végigcsinált, talajon rontott, jóllehet új sorát először mutatta be nemzetközi versenyen, az ugrás és a felemáskorlát is jól sikerült. Az egyéni összetett 24-es fináléjába jutással teljesítette a kitűzött célt, méghozzá a 19. helyen 52,55 ponttal.

Böczögő Dorina

Csillag Tünde remekelt, valamennyi szeren hibátlan gyakorlatokat hozott, ez összetett teljesítményén is meglátszott, hiszen 51,500 ponttal a harmadik számú tartalék az egyéni összetett döntőben. Talajon az új elemeit értékelték a bírók, így 13,775 ponttal a nyolcadik helyen lett finalista.

Draskóczi Imre vezetőedző még az először magyar színekben versenyző Sheppard Austintól remélt finálét ugrásban, de az Egyesült Államokban készülő tornász sérülten versenyzett, így 13. helye is jó eredménynek számít.

A férfiak selejtezőjére csütörtökön kerül sor, Hídvégi Vid az ugrás és a talaj kivételével négy szeren, Tálas Bence pedig haton az 1. csoportban versenyzik, míg Berki Krisztián a 3. csoportban szerepel.