Ligakupa

A DVSC címvédésre, a Paks első trófeájára hajt

A DVSC-TEVA-Paksi FC Ligakupa-döntő első mérkőzését rendezik szerdán, ahol a Debrecen megragadhatja utolsó esélyét arra, hogy ebben a szezonban nyerjen valamit.

Nagy harc várható a Ligakupa döntőjében - Fotó: dvsc.hu

A DVSC-TEVA címvédőként fogadja a Paks csapatát a Ligakupa döntőjében. A Debrecennek azért létszükséglet ez a mérkőzés, mert a szezonban más trófeát már nem nyerhetnek.

"Szeretnénk megnyerni a Ligakupát, hiszen mi vagyunk a címvédők, éppen ezért a legerősebb csapattal állunk fel, de még mindig sok játékosunk hiányzik" – panaszkodott Zdenek Scasny a dvsc.hu-nak. "Bódi Ádám például biztos, hogy pihen majd, hiszen három meccset játszott rövid időn belül, így legfeljebb csereként lép pályára, és vannak sérültjeink is. Nehéz találkozóra számítok, de a játékosok elszántak, mert nagyon bántja őket a Győr ellen vasárnap elvesztett két pont. Ez az utolsó esélyünk, hogy nyerjünk valamit ebben a szezonban. Nem túl jó, hogy két találkozó dönt a végső sikerről, hiszen egy döntő mindig egymeccses, ráadásul a paksiak előnyben vannak, hiszen ők játsszák otthon a visszavágót, de olyan eredményt kell szerdán elérnünk, hogy ne legyen gond a zöld-fehérek otthonában."

Ami a sérülteket illeti, tegnap Dombi Tibor, Kabát Péter és Fodor Marcell mellé újabb két hiányzó, Komlósi Ádám és Szakály Péter csatlakozott.

Amennyiben a Paksnak sikerülne jó eredményt elérnie az első mérkőzésen, közel kerülne a történelmi tetthez, először nyerhetné meg a Ligakupát.

"Nagyon jó játékosállománnyal rendelkeznek a debreceniek, és biztos vagyok benne, hogy mindent elkövetnek majd a győzelem érdekében – mondta Kis Károly a klub honlapján. - Tudjuk róluk, hogy többféle szerkezetben is képesek játszani, és ezeket meccs közben váltogatják. Nekünk a szervezett védekezés mellett támadásokat is kell vezetnünk, hiszen a kupasorozatokban az idegenben lőtt gólnak óriási jelentősége lehet. Koncentrálnunk kell minden pillanatban, mert ellenfelünknek több olyan játékosa is van, aki akár egyénileg is eldönthet egy mérkőzést. Nehéz dolgunk lesz, de remélem, hogy olyan eredmény születik majd, amely biztató lehet a visszavágóra."

Ligakupa döntő 1. mérkőzés

DVSC-TEVA-Paksi FC 17.30 TV: Digisport