NBA

Rodman helyet kap a Hírességek Csarnokában

  • MTI

Dennis Rodmant, minden idők egyik legellentmondásosabb kosárlabdázóját is beválasztották a sportági Hírességek Csarnokába.

A 49 éves Rodman karrierje során öt aranygyűrűt nyert az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), kétszer választották meg az Év védőjátékosának, hétszer került be az Év védő ötösébe, valamint megszakítás nélkül hét éven keresztül volt a liga legjobb lepattanózója. Kiváló eredményei ellenére a többség mégis extravagáns hajviseleteiről, számtalan tetoválásáról és piercingjéről, valamint különc viselkedéséről emlékszik a játékosra, akit Féregként becéztek.

Dennis Rodman egy egyetemi kosárlabda mérkőzésen 2011 áprilisában

"Azt hittem, ez csak egy vicc" - nyilatkozta Rodman, aki a Detroit Pistonsnál kezdte pályafutását, a michigani együttessel - amelyet akkoriban kemény játékstílusa miatt a "Rosszfiúk" (Bad boys) becenévvel illettek - 1989-ben és 1990-ben is bajnoki címet ünnepelhetett. 1993 és 1995 között a San Antonio Spurs következett, ám itt főként csak balhéi miatt került a címlapokra. 1995-ben a Michael Jordan fémjelezte Chicago Bullshoz került, amellyel sorozatban háromszor lett bajnok. Később játszott még a Los Angeles Lakersben és a Dallas Mavericksben is.

Rodman mellett a legendás litván center, Arvidas Sabonis, az 1992-es amerikai Dream Teamban szereplő Chris Mullin, valamint Tom Sanders és Artis Gilmore "nyer bebocsátást" a Hírességek Csarnokába.

Az ünnepélyes beiktatásra augusztus 11. és 13. között kerül sor a Massachusetts állambeli Springfieldben található Hall of Fame-be.