Közlemény

Reagált az FTC az Újpest vádjaira

A Ferencváros hivatalos oldalán reagált az Újpest által hétfőn este kiadott közleményre, amelyben a két csapat péntek esti rangadóján történteket kifogásolták.

"A Ferencváros vezetése és csapata gratulál az Újpest FC játékosainak a pályán nyújtott teljesítményükhöz, valamint ahhoz, hogy az elszenvedett vereséget - a hétfőn megjelent sajtóközlemény szerkesztőivel ellentétben - sportszerűen viselték.

Köszönjük az Újpest FC szurkolóinak, hogy jelenlétükkel hozzájárultak a mérkőzés emelkedettebb hangulatához, és hogy a mérkőzés után viszonylag nyugodt hangulatban hagyták el stadionunkat.

A mérkőzés előtt, alatt és után történtekkel kapcsolatban nem egyezik meg álláspontunk az Újpest FC vezetőivel. Feltételezzük, hogy az övéké sem az őszi mérkőzésen átélt, általunk sértőnek tartott megnyilvánulások kifogásolásával. Nyilván ezért maradt el szeptemberben az Újpest FC részéről a bocsánatkérés is, melyet a fent említettek alapján nem is vártunk el.

Úgy véljük ugyanakkor, az Újpest FC által hétfőn kiadott sajtóközlemény nem méltó a két klub ősi rivalizálásához" - olvasható a klub állápontja az FTC hivatalos oldalán.