DVSC-TEVA

A pallagi centrum kell a nagy kaszáláshoz - Herczeg András

A Debrecen korábbi szakvezetője nem élte meg csalódásként, hogy csak 38 millió forintot kaptak az állami támogatásból, ha felépül az utánpótlás központ, ők is nagyot szakíthatnak.

Herczeg András - Fotó:vidi.huAhogy arról beszámoltunk, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Nemzeti Sportintézet és a Magyar Labdarúgó Szövetség között létrejött háromoldalú megállapodás révén 2,2 milliárd forintos állami támogatást kap a sportág utánpótlás-nevelése.
A kiemelt támogatást kapó akadémiai besorolásnak öt intézmény felelt meg: az MTK gárdonyi Sándor Károly Akadémiája, a Videoton FC felcsúti Puskás Akadémiája, a Budapest Honvéd Bozsik Stadionban lévő Magyar Futballakadémiája, a Haladás szombathelyi Illés Akadémiája, valamint a Győri ETO Fehér Miklós Akadémiája. A debreceni ugyanakkor az elmaradott infrastruktúrája alapján nem lehet az elit tagja, így nem került abba a körbe, mely 200 és 270 millió forint közötti összegre pályázhatott.

– Nem ért csalódásként az eredményhirdetés, nagyon jól tudtuk, hogy mi most kimaradunk a nagy pénzosztásból. Illetve a második kategóriában nyertünk 38 millió forintot, amit megbecsülünk, és továbbra is küzdünk azért, hogy az elit futballiskolák tagjaivá avanzsáljunk – mondta a civishir.hu-nak a DVSC akadémiájának igazgatója, Herczeg András.

A debreceni szakember elmondta, hogy a tervezés az utolsó fázisban van, és minden valószínűség szerint idén már elkezdődik az építkezés.

A pallagi centrum megépülése a feltétele annak, hogy a következő években a DVSC akadémiája is nagyot kaszáljon a több milliárdos állami támogatásból. A besoroláshoz többek között olyan feltételeknek kellett megfelelni, hogy bentlakásos intézmény legyen, A-licences edzők foglalkozzanak a fiatalokkal, s az oktatás idomuljon a tréningekhez, nem pedig fordítva. Még mosókonyhát is előírt a pályázat, mi egyelőre ezzel sem rendelkezünk – jegyezte meg a DVSC-TEVA korábbi klubmenedzsere.