Női kézilabda MK

Sorozatban hetedszer győztes a Győr

  • MTI
megosztom

Sorozatban hetedszer nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát a Győr, miután a saját pályáján rendezett vasárnapi fináléban 29-21-re legyőzte a 45 percig kitűnően helytálló Debrecent.

A győztes Győri ETO a kupával

A döntőben:
Győri Audi ETO KC – DVSC-Korvex 29-21 (12-14)

Minden a győriek sikerét jelezte előre a hazai pályától a teljes bajnoki és MK-sorozatban százszázalékos mérlegig.

A 10. percben ennek megfelelően már 5-2-re vezetett a BL-elődöntő főpróbáján az ETO, és látva a hazaiak lendületét, a DVSC a 13. percben, 7-3-nál időt kért. Ezután csökkent a különbség, és a 21. percben jött az egyenlítés a kényelmessé váló Győr ellen. A szünetig tovább hajtott a hihetetlenül lelkes hajdúsági együttes, és kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

A fordulás után a vendégek egy kettős emberhátrányt kivédekeztek, ám gólt csak hét perc elteltével tudtak dobni. Fej fej mellett haladt a két együttes, és a 39. percben megint a Győrnél volt az előny (16-15). A Debrecen időt kért, mert támadásban nagyon "leállt", két hetest is rontott gyors egymásutánban.

Újra magára talált az ETO, és a hátralévő közel negyedórában nem ismert pardont fokozatosan fáradó riválisával szemben. Folyamatosan nőtt a különbség, és végül nyolc góllal győzött az esélyesebb házigazda.

A Győr ezzel sorozatban hetedszer győzött a kupában, ez a bravúr még egyetlen csapatnak sem sikerült.

Korábban:
a 3. helyért:
Alcoa FKC-RightPhone -  Syma-Vác 27-24 (17-15)

A női MK történetének győztesei:
11-szer: Vasas, FTC
7-szer: Győr
5-ször: Debrecen, Dunaferr
3-szor: BP. Spartacus
2-szer: Vörös Lobogó, TFSE, Bakony Vegyész
1-szer: Vörös Meteor, Bp. Szikra, Goldberger, Építők

megosztom