Serie A

Rómában győzött a Juventus Tottiék ellen

Az első félidő a hazaiaké volt, de nem tudtak betalálni

Otthon szenvedett 2-0-s vereséget az AS Roma a Juventus ellen a Serie A 31. fordulójának zárómérkőzésén. A hazaiak egészen Kraszics vezetőgóljáig mezőnyfölényben játszottak, a második torinói találat azonban végképp eldöntötte a három pont sorsát. A Juve két pontra zárkózott fel a hatodik helyen lévő Farkasok mögé.

Lendületesen kezdett a Juventus, már az 1. percben megvolt az első kapura tartó lövés, de Juan beleállt a lövésbe. A következő helyzetet Simone Pepe puskázta el, próbálkozása kapu mellé ment, Doninak, a Roma kapusának nem kellett játékba avatkoznia.

Kraszics ünneplése a Roma ellen - Fotó: AFP
Az első percek után a hazaiak vették kezükbe az irányítást, Mirko Vucsinics próbálkozhatott kétszer is egymás után, de lövése gyenge volt, szabadrúgása pedig kapu fölé szállt. A 11. percben Francesco Totti állt közel a vezetés megszerzéséhez, de Storari fogta a kísérletet.

Húsz perc után a Juventus kapuját gyakorlatilag körbelőtte a Totti-Vucsinics kettős, a vezetőgólt mégsem sikerült megszerezniük.

A 34. percben a vendégek előtt is adódott egy lehetőség, Fabio Grosso fejelhetett Doni kapujára, de 8 méterről nem találta el a kaput. A vendégek nem nagyon tudtak kibontakozni, idejük nagy részét védekezéssel töltötték.

Minden helyzetben Vucsinicset keresték a társak, de a Roma csatára nem tudott betalálni, pedig legalább 4 helyzetet dolgozott ki.

A második játékrészben sem változott a játék képe, a Roma támadott, a Juventus, elvétve kontrázgatott, akkor sem túl sok sikerrel. A 48. percben Milos Kraszics vezetette a labdát emberelőnyös helyzetben (mellette két társa követte az akciót, de csak két védő volt velük szemben), de a lövés választotta, ami méterekkel ment kapu mellé.

Aztán a 60. percben javított. Grosso cselezte be magát a Roma tizenhatosán belülre egy hidegvérű csellel, majd az üresen érkező Kraszics elé passzolt, a szerb középpályás pedig kapásból kilőtte a hosszú oldalt (0-1).


Ezzel nagyot változott a Juventus mentalitása. A 65. percben Aquilani ugratta ki Pepét, a játékos egyedül maradt Donival szemben, de belelőtte a kapusba. A 73. minutumban Kraszics került helyzetbe, de ő is Donit találta el 4 méterről.

A 74. percben pedig jött a vendégek második gólja. Alessandro Matri lépett ki a védők körül Marchisio passzából, a csatár pedig már nem hibázott a hálóőrrel szemben, higgadtan gurított a kapuba (0-2).

Kétgólos hátrányban sem adta fel a Roma, Daniele De Rossit játszották üresre a társak, de a partjelző lest intett a 86. percben (a játékos egyébként is kapu fölé lőtt). Utána még Taddei és Totti előtt is adódott egy lehetőség, de a hazaiak egyszerűen nem tudták bevenni Storari kapuját.

A Juventus győzelmével marad a 7. helyen, de két pontra megközelíti a tabellán az épp legyőzött 50 ponttal rendelkező AS Romát.

Serie A, 31. forduló:

AS Roma-Juventus 0-2 (0-0)
gólszerzők: Kraszics (60.), Matri (74.)