Serie A

Őrült meccsen verte a Napoli a Laziót

A nápolyiak csak egyszer vezettek a hétgólos meccsen, de a legjobbkor

Bár többnyire fölényben játszott a Napoli a Lazio ellen az olasz bajnokság vasárnap kora délutáni rangadóján, mégis a hajráig kellett izgulniuk a déliek híveinek, mivel Edinson Cavani csak a 88. percben fordította csapata javára a mérkőzést. A hazaiak megelőzték az Intert a tabellán, míg a Lazio BL-indulása veszélybe kerülhet, ha nyer az Udinese.

Ahogy az várható volt, a Napoli kezdte támadóbb szellemben a mérkőzést, a Lazio inkább a védekezéssel volt elfoglalva. Ettől még a vendégek voltak veszélyesebbek. Főleg, mivel apróbb csalafintaságokat is bevetettek. A 20. percben Zarate lódult meg, cselezés közben elcsúszott, de kézzel épp annyira arréb ütötte a labdát, hogy a védője ne tudja azt elérni. a lehetőség azonban így is kimaradt.

Walter Mazzari a Napoli-Lazio olasz bajnokin 2011 áprilisában

Nem úgy az első félóra végén Maurié, aki középen, mintegy harminc méterre a Napoli kapujától kapta meg a játékszert, és szerencsével ugyan, de átvitte a tétovázó védők között a tizenhatoson belülre, és mire eszméltek volna a haziak, ballal elpöccintette a kapus mellett. (0-1)

A csatár rögtön duplázhatott volna, amikor a teljesen rosszul váltó védők között kapott labdát, de ezúttal jobbal lőtt, és mellé pattogott a játékszer.

A Napolit megfogta a bekapott gól, és a 37. percig kellett várniuk az első helyzetre. Ekkor egy jobb oldali beadásra érkezett Dossena a hosszú oldalon, de védője szorításában fölé fejelt.

A szünetig már nem történt sok érdekes, de hasonlóan kezdődött a második félidő is, mint az első. A Napoli volt fölényben, de a Lazio szerzett gólt. Az 57. percben egy jobb oldali szabadrúgás után az előrehúzódó Dias bújt ki a védők közül, és belepiszkált a labdába, ami a hálóban kötött ki. (0-2)

Ez azonban felébresztette a hazai csapatot, és két perc alatt egyenlítettek. Előbb Dossena egy szabadrúgás után ért üresen a hosszúra, és fejelte be a labdát, majd egy újabb - kisebb lökdösődéssel tarkított - pontrúgás után Cavani elé fejelték a játékszert, ő pedig középről egyedül érkezve nem hibázott. (2-2)

Annak ellenére, hogy úgy tűnt, a Napoli került lélektani fölénybe, a Lazio szerzett újabb gólt. Igaz, ezt a játékvezető elnézte, és nem adta meg. A 67. percben Brocchi távoli lövése a felső lécről a gólvonal mögé pattant le - már elsőre is ez látszott -, de a bíró továbbot intett, majd lest ítélt, mivel egy vendégjátékos ért a kipattanóba. Eszünkbe jutott Lampard fantomgólja a 2010-es vébéről.

Így is megszerezték azonban a rómaiak a vezetést, miután egy perccel később Zarate lőtt éles szögből balról, és bár a kapus védett, Aronica középen a saját kapujába kotort. (2-3)

Ezzel viszont még mindig messze nem volt vége, hiszen a hajrá kezdetén Cavanit lökte fel Biava a tizenhatoson belül, tizenegyest ítélt a játékvezető, piros lapot adott a védőnek, Cavani berúgta a büntetőt. (3-3)

Az uruguayi pedig a 88. percben a slusszpoént is odatette a meccs végére, Lucarelli továbbfejelt labdájával egyeül lépett ki, és átemelte Muslera felett, ezzel megfordítva és megnyerve a találkozót a hazaiak számára. (4-3)

Serie A, 31. forduló:

Napoli-Lazio 4-3 (0-1)
gólszerzők: Dossena (60.), Cavani (62., 82. - 11-esből, 88.), illetve Mauri (29.), André Dias (57.), Aronica (öngól, 68.)
kiállítva: Biava (Lazio, 80.)

Szombaton játszották:
AC Milan-Internazionale 3-0 (1-0)
gólszerzők: Pato (1., 62.), Cassano (90., 11-esből)
kiállítva: Cassano (92.), illetve Chivu (54.)

Brescia-Bologna 3-1 (2-1)
gólszerzők: Hetemaj (4.), Zoboli (9.), Caracciolo (66., 11-esből), illetve Di Vaio (20.)

Később játsszák:
Catania-Palermo 15:00
Cesena-Fiorentina 15:00
Chievo-Sampdoria 15:00
Genoa-Cagliari 15:00
Lecce-Udinese 15:00
Parma-Bari 15:00
AS Roma-Juventus 20:45