Ferencváros

Orosz Pál szerint szerdán elkezd fizetni az FTC

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. újonnan kinevezett vezérigazgatója volt az m1 Sport 7 című műsorának vendége. Elmondta, hogy amint végeztek a klub működésének átvizsgálásával, hozzáfognak az építkezéshez, de vannak olyan tartozások, amelyek törlesztéséhez azonnal hozzá kell látniuk.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatójaOrosz Pál csütörtökön lett a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. vezérigazgatója, de sokáig nem ünnepelhette a kinevezését, mivel azonnal hozzá kellett fognia a napi problémák kezeléséhez, így a gáztartozások miatt a fővárosi gázszolgáltatóval tárgyalt. Az m1 Sport 7 című műsorában ezzel és több más kintlévőséggel kapcsolatban pozitív hírekkel tudott szolgálni.

"A gázszolgáltatótól haladékot kaptunk a tartozásunk rendezésére, amit ezúton is köszönünk. Át kell még néznünk a közüzemi szolgáltatókkal szembeni elmaradásainkat és az egyéb tartozásainkat is. A játékosokkal szemben nagyságrendileg két havi elmaradásunk van, aminek az első részletét szerdáig elutaljuk, és bízunk benne, hogy utána rendesen fizetni tudunk."

A klubnak nem csak tartozásai vannak, hanem az adóhatóságtól ÁFA-visszatérítésre is régóta várnak, de a pontos összegekkel a vezérigazgató is csak az Ernst and Young által lefolytatandó átvilágítás után lesz tisztában. "Körülbelül 150-200 millió forinttal tartozunk, az APEH-től pedig nagyjából 450-460 millió forintra számítunk. Természetesen emellé jönnek még a jegybevételek, és támogatások, amik megkönnyíthetik a működésünket" - mondta ezzel kapcsolatban Orosz Pál.

Hétközben Kubatov Gábor, az FTC elnöke szándéknyilatkozatot írt alá Kevin McCabe képviselőivel arról, hogy az anyaegyesület 1 euróért megvásárolja a futballcsapat részvényeit, egy második lépcsőben megkaphatja a stadiont, egy harmadikban pedig a környező területet is. Ezzel kapcsolatban a Zrt. vezérigazgatója elmondta : "a gazdasági társaság működését is át kell még néznünk, de a Zrt. akkor is önálló jogi személy marad, ha a részvényeinek többsége visszakerül az FTC-hez."

A Ferencváros pénteken legyőzte az Újpestet az NB I örökrangadóján, ami a vezető szerint még később is hasznot hozhat. "Fontos lépés volt az Újpest legyőzése, de természetesen sok dolgunk van még. Át kell néznünk a működést, az utánpótlás felépítését, és támogatókkal kell tárgyalnunk. A labdarúgás profitábilis sportág, és ha a Ferencvárost nem tudjuk profitot termelő vállalkozássá tenni, akkor baj van. Vannak jelentős szponzorjelöltek, de konkrétumokról csak egy-két hét múlva beszélhetünk."