Barcelona

Guardiola egyelőre leinti az ünneplőket

  • MTI
megosztom

Annak ellenére, hogy szombaton nyolc pontra nőtt az FC Barcelona előnye az ősi rivális Real Madriddal szemben a spanyol labdarúgó-bajnokságban, a Primera Divisiónban, Josep Guardiola, a katalánok vezetőedzője mindenkit arra intett, hogy ne tekintse megnyertnek a bajnokságot.

"Nyolc pont az előnyünk nyolc fordulóval a vége előtt, de ha már most bajnoknak kiáltanánk ki magunkat, elveszítenénk a címet" - nyilatkozta a 40 éves szakember a Villarreal otthonában aratott 1-0-ás sikert követően.

Guardiola a Villarreal-Barcelona mérkőzésen 2011 áprilisában

A címvédő Barcát harmadik éve irányító tréner annak ellenére is nagyon óvatos, hogy a szombaton a Sporting Gijón ellen hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedett Real sorsolása lényegesen nehezebbnek tűnik saját csapatáénál. A Barcelonára papíron ugyanis még két igazán kemény meccs vár, a Real ellen Madridban, illetve az Espanyol elleni városi rangadó, míg a nagy rivális a Valenciával, a Sevillával és a Villarreallal is találkozik még, ráadásul mind a három csapattal idegenben.

"Akkor örüljünk, ha majd tényleg megnyertük a bajnokságot, addig ugyanis még kemény mérkőzések vannak előttünk. A Real Madrid pedig mindig a Real Madrid, és harcolni fog amíg van esélye" - mondta Guardiola.

A Barcelona tavaly és tavalyelőtt is a Primera División élén végzett, s az is bizakodásra adhat okot a katalánok híveinek, hogy Guardiola irányításával eddig mind az öt Real elleni derbit megnyerte a csapat, legutóbb ősszel például 5-0-ra győzött az együttes a Nou Campban.

megosztom