Divízió I-es jégkorong-vb

Elkezdődött a vb-felkészülés

  • VNA
megosztom

Szombaton elkezdte a közvetlen felkészülést az április hazai rendezésű divízió-I-es világbajnokságra a magyar jégkorong válogatott.

A szombaton megtartott két edzéssel elkezdte a közvetlen felkészülést az április 17-én rajtoló budapesti divízió I-es világbajnokságra a magyar jégkorong válogatott. A csapat a felkészülés nagy részét Káposztásmegyeren végzi, így természetesen a nyitó napon is a Jégpalotában edzett, egyszer délelőtt, egyszer pedig kora este. A tréningeket a Ted Sator, J. P. MacCallum, Énekes Lajos edzői trió irányítja. Ted Sator szövetségi kapitány eredetileg 24 játékossal kezdte volna meg a munkát, ám végül úgy döntött, hogy az eredetileg tartaléknak jelölt három hokis közül Berta Ákos és Nagy Gergő is csatlakozik a mostani – még nem teljes - kerethez.

A tervek szerint az alábbi játékosok közül kerül ki a hétfő esti (18.00) zalaegerszegi meccsen a horvátok ellen pályára lépő csapat. A válogatott keret természetesen még nem teljes, az idegenlégiósok illetve néhány fehérvári játékos csak később csatlakozik a nemzeti együtteshez.

A jelenlegi keret:

Kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV19), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Vasas HC)

Hátvédek: Hegyi Ádám (Dab.Docler), Jobb Dávid (Sapa Fehérvár AV19), Kiss Dániel (Dab.Docler), Láda Balázs (Miskolci JJSE), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Sille Tamás (Vasas HC), Svasznek Bence (Vasas HC), Szirányi Bence (Vasas HC)

Csatárok: Azari Zsolt (Dab.Docler), Benk András (Sapa Fehérvár AV19), Berta Ákos (Vasas HC), Fekete Dániel (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Jánosi Csaba (FTC-Orangeways), Kiss Ákos (Dab.Docler), Magosi Bálint (Dab.Docler), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV19), Sikorcin Ladislav (HSC Csíkszereda), Sofron István (Sapa Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (Vasas HC), Tóth Adrián (Sapa Fehérvár AV19), Vaszjunyin Artyom (Sapa Fehérvár AV19)

megosztom