Edzősors

Benítez a Premier League-ben térne vissza

A decemberben a Internazionalétól kirúgott Rafael Benítez készül a visszatérésre, mégpedig a Premier League-ben. A spanyol tréner szerint az angol élvonal stílusa fekszik neki a leginkább, de konkrét klubokat vagy megkereséseket nem említett. Most még családjával szeretne pihenni, de aztán készen áll a kihívásra.

Rafael Benítez

"A Premier League elsőséget élvez nálam, ez a stílus kedvez leginkább a munkamódszereimnek" - nyilatkozta a spanyol szakember, aki hozzátette, csak alapos mérlegelés után, és világosan lefektetett célokkal kezdene bele egy új megbízatásba: "Nem szabad fejest ugrani az ismeretlenbe, és azt ígérgetni, hogy építünk valamit, majd három-négy évet kell várni egy trófeára. Meg kell találni a helyes egyensúlyt az azonnali sikerek és a jövőbeni tervek között."

"Jelenleg semmilyen ajánlatot sem tudok felmutatni. Érkezett már megkeresés klubok és nemzeti válogatottak részéről is, de nekem az a legfontosabb, hogy a munkám miatt ne szakadjon szét  a családom. Most velük töltöm minden időm, de nemsokára készen állok az új kihívásokra."

Benítez hat évig dolgozott a szigetországban, és jelenleg is Liverpoolban él családjával, ahol a Vörösöket irányította 2004 és 2006 között. Kétszer a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette a csapatot (2005, 2007), egyszer magasba emelhették a trófeát (2005). Emellett Európa Szuperkupát és klubvilágbajnokságot, valamint Angol Szuperkupát nyert vele a Mersey-parti együttes.

A kétezres évek végére aztán hullámvölgybe került a Liverpool, Benítez pedig vette a kalapját, és José Mourinho helyére szerződött az Interbe. Irányításával mélyrepülésbe kezdett a kék-fekete alakulat, hosszas huzavona után végül december végén közös megegyezéssel felbontotta vele a szerződést Massimo Moratti, az Internazionale elnöke.