Premier League

Zsinórban harmadszor ikszelt az Arsenal

Az Arsenal sorozatban harmadszor ikszelt a Premier League-ben, szombaton a Blackburn Rovers ellen sem tudta kicsikarni a győzelmet, pedig Arsene Wenger csapata az utolsó negyedórát emberelőnyben játszotta. Az újabb botlással az Arsenal már hét ponttal marad el az éllovas Manchester United mögött a tabellán.

Az első negyedórában mindta odaszögezték volna az Arsenalt a Blackburn kapja elé, de a vendégek túlélték az Ágyúsok rohamait. Innentől kezdve viszont teljesen egyenlő küzdelem zajlott az Emiratesben, helyzetből nem volt hiány egyik kapu előtt sem, de a gól egyik csapatnak sem jött össze.

A 76. percben emberelőnybe került az Arsenal, Nzonzi csúszott rá durván Koscielny lábára, és mehetett idő előtt zuhanyozni. Ennek ellenére sem tudott fölénybe kerülni Arsene Wenger együttese, hiába gyűrte ellenfelét, a Blackburn pedig 10 emberrel a döntetlen megtartására törekedett. Ez sikerült is Steve Kean csapatának, pontot mentett az Arsenal ellen.

Robin van Persie a Blackburn ellen

Az Ágyúsok zsinórban harmadszor ikszeltek a Premier League-ben, míg legfőbb riválisuk, a Manchester United hasonló mérleges két győzelem, egy vereség. Sir Alex Ferguson alakulata délután kétgólos hátrányból fellláva verte 4-2-re a West Hamet, és hét ponttal vezeti a tabellát az egy meccsel kevesebbet játszott Arsenal előtt.

Premier League, 31. forduló:
Arsenal-Blackburn Rovers 0-0