Premier League

Rooney triplájával fordított a Manchester United

A január végi, Blackpool elleni bajnokihoz hasonlóan kétgólos hátrányból állt fel a Manchester United a West Ham United otthonában is, de a vége még szebb lett: a Kalapácsosok két büntetővel már 25 perc után 2-0-ra vezettek, de Wayne Rooney 99., 100., és 101. gólját is belőtte a Premier League-ben a Vörös Ördögök mezében, majd a végén még Hernández is mattolta Robert Greent. 4-2-re nyert a United, erejét elnézve nem sok esélye van más csapatnak a bajnoki aranyra.

Premier League, 31. forduló:
West Ham United-Manchester United 2-4 (2-0)
Gólszerző: Noble (11., 25., mindkettőt 11-esből), illetve Rooney (65., 73., 79., a harmadikat büntetőből), Hernandez (84.).

25 perc alatt került kétgólos hátrányba a Manchester United: előbb a 10. percben Carlton Cole emelésébe Patrice Evra kézzel ért bele, a jogosan megítélt büntetőt Mark Noble értékesítette (1-0). Negyedóra múlva ismét a tizenegyespontra mutatatott Lee Mason bíró, ezúttal Vidics tartotta fel Carlton Cole-t, talán egy hajszállal a tizenhatos vonalán kívül, de a szerb védő nem tudta meggyőzni erről a játékvezetőt. Noble másodszor sem hibázott Tomasz Kuszczakkal szemben (2-0).

Az eltiltott Sir Alex Ferguson a lelátón dühöngött, hiába, a Vörös Ördögök védelme két gólt hozott össze, a szünetre a West Ham 2-0-ás vezetésével vonultak a csapatok.

A második félidő aztán a Blackpool elleni, január 25-i bajnokit idézte: akkor szintén 2-0-ás hátránnyal indult a Manchester számára a második félidő, a vége 2-3, lett a Ferguson-csapatnak...most is hasonlóan folytatódott a találkozó, az idényben összeségében önmagához képest halovány, de rendre kulcspillanatokban megvillanó Wayne Rooney egymaga fordította meg a mérkőzést: a 65. percben szabadrúgásból csavart Robert Green kapujába (2-1), nyolc perccel később Valencia passzából lőtt a jobb alsóba (2-2), majd a 78. percben Lee Mason harmadszor is tizenegyest ítélt, ezúttal a vendégek javára: Fabio labdája hozzáért Noble kezéhez. Rooney higgadtan a bal alsóbe helyezett, Robert Green a másik irányba vetődött (2-3).

Wayne Rooney büntetőt lő a West Ham United ellen

A végén még Hernández is meglőtte szokásos gólját, Giggs keresztlabdáját pöccintette be közelről a hálóba (2-4). Már-már megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből a West Ham, de a Vörös Ördögök második félidei játékát elnézve akár még nagyobb hátrányt is ledolgoztak volna. A Blackpool elleni bajnoki után azt írtuk, egy ilyen teljesítményre képes Manchester United szájából aligha lehet kiénekelni a bajnoki aranyat, a mai diadalt látva ez hatványozottan igaz...A gárda előnye öt pont a később pályára lépő Arsenal előtt.

Később:
Birmingham City-Bolton Wanderers 16:00   
Everton-Aston Villa 16:00   
Newcastle United-Wolverhampton Wanderers 16:00    
Stoke City-Chelsea 16:00   
West Bromwich Albion-FC Liverpool 16:00    
Wigan Athletic-Tottenham Hotspur 16:00   
Arsenal-Blackburn Rovers 18:30  
Vasárnap:
Fulham-Blackpool 14:30   
Manchester City-Sunderland 17:00